Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владимир ПОДГОРНЫЙ/Epoch Times

Китай: Глоба за жените родили второто си дете в чужбина

Китайските власти ще наказват жените с глоба, които раждат второто си дете извън пределите на Китай, за да избегнат закона „Едно семейство - едно дете”, съобщиха китайски медии...

В последно време в Китай се е увеличил броят на богатите двойки, които посещават чужбина, за да родят там второто си дете. Сред предпочитаните страни са Америка и Канада.

Китайските власти ще наказват с глоба жените, които раждат второто си дете извън пределите на Китай, за да избегнат закона "Едно семейство - едно дете". Снимка: akayetrammell.blogspot.com

Комисията за демография и контрол на раждаемостта в Китай съобщи, че докато родителите на родените зад граница деца са китайски граждани и увеличават потомството си въпреки закона за ограничаване на раждаемостта, те ще бъдат наказвани с глоба.

В графа „Изключения” влизат студенти, които учат в чужбина и семейства, които няма да вкарват в Китай децата родени зад граница. Джаи Дженву, декан на Факултета по социология и население към Китайският народен университет, пояснява: „Размерът на глобата може да варира от два до десет пъти годишният доход на човек. Нарушителите на закона, намиращи се на държавна служба, освен глоба ги чака и административно наказание – уволнение”.

В Китай, второто дете в семейството няма право на безплатно образование и лечение.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!