Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай ЗН: ККП очерня практикуващи Фалун Дафа за отвличане на вниманието

Устата на Китайската комунистическа партия (ККП), XinhuaNet.com, отново публикува статии на 3 септември, очернящи практикуващи Фалун Дафа (Фалун Гонг). В действителност около месец август няколко практикуващи са били преследвани до смърт. NTD интервюира няколко последователи на Фалун Дафа. Те посочиха, че ККП фабрикува факти, за да дискредитира практиката, и си намира оправдания за преследването. ККП се опитва да прикрие истината и да пренасочи вниманието на хората от ескалиращите социални конфликти...

Статията на XinhuaNet.com от 3 септември споменава за Ши Шяоян, "практикуваща" Фалун Дафа от Североизточен Китай, която срещнала "истински практикуващ" Фалун Дафа, който я помолил за дарение.

Ши Шяоян имала рак на гърдата. Тя твърди, че е намерила другия практикуващ Фалун Дафа, който да я лекува със свръхестествени способности и е приела това лечение, гласи статията.

Бившият доцент от университета "Цингуа", Шу Ин, заяви, че практикуващите Фалун Дафа знаят, че това е измислица. Във Фалун Дафа няма понятие като "истински практикуващ". ККП твърди, че последователите на Фалун Дафа не приемат лечение, и сега тази статия е в противоречие с това.

Бе Ин (практикуващ Фалун Дафа): "Занимавам се с тази практика от 16 години. Знам поведението на тази група. Ние правим упражненията, изучаваме Дафа, усъвършенстваме съзнанието си и се опитваме да бъдем добри хора. На практикуващите Фалун Дафа не е позволено да събират средства. Освен това не им е позволено да лекуват заболявания на други хора."

Шу Ян е бил доцент във Факултета по гражданско строителство към университета "Цингхуа" 13 години. Той е бил добре приеман от преподаватели и студенти. Наскоро след като започва да практикува Фалун Дафа през 1995 г. изчезват заболявания, които са го тормозели дълги години, като безсъние, холецистит и болестта на Мениер.

През 2006 г. Шу Ян е незаконно осъден на 2 г. превъзпитание в трудов лагер заради притежание на копие от "Джуан Фалун" (гл. текст на Фалун Дафа). Той е нечовешки изтезаван психически и физически в известния пекински трудов лагер "Туанхе".

След неговото освобождаване семейството му се бори да напусне Китай и заминава за САЩ. Шу Ян посочи, че очернянето от XinhuaNet.com е с цел намиране на оправдание за още по-жестоко преследване.

Шу Ян (практикуващ Фалун Дафа): "То иска да провокира омраза към практикуващите Фалун Дафа и да пренасочи недоволството и оплакванията на хората от ККП към Дафа практикуващите."

Според непълната статистика на Minghui.org 3443 практикуващи Фалун Дафа са потвърдено преследвани до смърт, защото не са се отказали от практиката.

Ци Хай, служител в жп бюрото на Чичихар, пров. Хейлонджянг, е бил изпратен за превъзпитатание в трудов лагер за 2 години през 2000 г., като през 2006г. е похитен отново. Осъден е на 4 години и е жестоко изтезаван. Ци е удрян с камшик и бит по цялото тяло. Веднъж е държан провесен в продължение на 15 часа. Ци Хай умира на 23 август 2011 г. на 39-годишна възраст.

Бившата счетоводителка от Hubei Electric Power Construction Corporation Ю Имин е била похищавана 5 пъти заради отказа си да спре практикуването на Фалун Дафа. Изпращана е 3 пъти на курсове за промиване на съзнанието, и в трудов лагер за 1 година превъзпитание. Била е брутално изтезавана и инжектирана с неизвестни субстанции, които увреждат нервната й система. Умира на 5 август 2011 г. на 49 години.

Други практикуващи Фалун Дафа също са изтезавани до смърт в периода около август 2011 г.: преподавателката Джанг Шулинг от Суейхуа, пров. Хейлонджянг, Шие Джиинг от Бюрото по имотни данъци на Акесу, окр. Шинджянг, пенсионираният работник Хуанг Тао от гр. Юши, Юнан, Цуей Пеинг от пекинския окръг Миюн, Фенгчи от гр. Хефей, пров. Анхуей, Джоу Юн от гр. Суджоу, пров. Джянгсу, Динг Дженфанг от гр. Далян, пров, Ляонинг са сред многото убити заради това, че практикуват Фалун Дафа.

При това положение XinhuaNet.com публикува статии, очернящи последователите на практиката. Говорителят на Световната Фалун Дафа Асоциация, Джанг Ърпинг, посочи, че това е подобно на случая със самозапалването и 1 400-те смъртни случаи, фабрикувани от ККП, за да засили преследването и да прикрие истината.

Джанг Ерпинг (Говорител на Световната Фалун Дафа Асоциация): "Фабрикациите на ККП не се различават от стореното от нея през изминалите 60 години, като лъжите й по време на Големия скок напред, Културната революция, Кръвопролитията на Тянанмън, ТОРС, неотдавнашното отровно сухо мляко, и инцидента с високоскоростните влакове."

Бивш военен командир на региона Гуанджоу, лейтенант Лянг Тингтинг е била похищавана два пъти, заради практикуване на Фалун Дафа. Тя е била държана над 500 дни в клас за промиване на мозъци, подлагана е на многобройни психически и физически изтезания, включително провесване за врата, връзване, насилствено хранене и редовни побои. Вследствие на изтезанията теглото й пада до 30 кг.

Лянг Тингтинг: "На два пъти бях в критично състояние от изтезанията. От болницата се предадоха и ме пуснаха да се прибера. И в двата случая в болницата смятаха, че имунната ми система е напълно съсипана. След като се прибрах, се възстанових чрез упражненията на Фалун Дафа."

Лянг Тингтинг изтъкна, че практикуващите Фалун Дафа се придържат към "истинност, доброта и търпимост", основните универсални ценности на човечеството.

ККП не иска хората да казват истината или да са добри. Партията унищожава нравствеността на китайското общество и превръща китайската нация в нация без морал, повличайки я към опасността от унищожение.

NTD репортери Lin Li, Li Yuanhan и Xue Li

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!