Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Чиновник се "самоуби" с 11 прободни рани

Се Есин, чиновник от област Гунан, провинция Хъбей, бил намерен мъртъв в офиса си. Два дена по-късно, на 29 август, полицията обявила, че става дума за самоубийство, без да обърне никакво внимание на 11– те прободни и порезни рани по тялото на чиновника. Според непотвърдени данни, той е бил убит по време на корупционна борба свързана с преразпределение на земя...

Роднина на Се разказва, че на 26 август мобилният му телефон спрял да работи, а вечерта не се прибрал в къщи. На другия ден брат му отишъл в офиса и там открил окървавеният му труп.

На 29 август полицията съобщила, че съдебномедицинската експертиза е установила, че по тялото на чиновника има 4
прободни и порезни рани в областта на шията, една, от които в областта на трахеята, срязвания до костта на вените на китката на лявата ръка, рани по дясната китка и три прободни рани в областта на стомаха. Причина за смъртта е станала огромната кръвозагуба.

Без да се обръща никакво внимание на тези факти, било обявено, че чиновникът се е самоубил.

Заключението на полицията предизвика възмущение в роднините.
Те не могат да повярват, че Се е способен на самоубийство и то по такъв жесток начин, нанасяйки си толкова много прободни рани. Тяхното искане е за детайлно разследване, но според думите им, полицията се надява да закрие колкото се може по-бързо този случай.

„В областта никой не вярва, че Се е посегнал на живота си. Той не е оставил никаква бележка. Ден преди смъртта му той е бил видян в добро настроение от много хора. Освен това, ако човек се реши на такава стъпка, той избира най-бързият и безболезнен начин. Никога не съм чувал, човек да постъпи така жестоко със себе си”, - разказа пред кореспондент на Epoch Times жител от областта с фамилия Уан.

Някои източници съобщават, че Се е бил убит заради преразпределението на земя. В последно време в областта строителната компания „Санюан” изкупува земи и недвижими имоти. Говори се, че зад нея стоят чиновници от градския партиен  комитет и че именно с тази дейност са свързани няколкото скорошни случая на корупция със замесени няколко местни „слуги на народа”. Според източника, Се е бил убит като нежелан свидетел на престъпления на свои колеги, които вече се обект на разследване.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!