Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Li Meikun (Epoch Times)

Пекин: Затвор за баща, разобличил дефектна ваксина

На 30 август пекински съд произнесе присъда от 5 месеца затвор за китайски фермер, който разобличил дефектна ваксина против туберкулоза, разболяла местните деца, включително и сина му...

Съдът на район Шиченг (Xicheng) отхвърли обжалването на Янг Юкуей (Yang Yukui), фермер от провинция Хейлонджянг (Heilongjiang), чийто син е жертва на дефектната ваксина. Янг бе признат за виновен по обвинения в „провокиране на конфликти и създаване на поводи за кавги“.

Янг и неговите адвокат и семейство пледират, че той е невинен, и изразиха разочарованието и гнева си от присъдата.

Задържането на Янг е следствие от неумолимата му кампания за изкарване на страничните ефекти от ваксините на показ пред обществеността. Неговият син е бил ваксиниран с Bacillus Calmette-Guérin (BCG) скоро след раждането му, което довежда до многобройни  лимфатични смущения.

Янг прави многократни опити да заведе жалба за дефектната ваксина пред пекинските и други власти, но напразно. Той изисква медицинския картон на сина си от Пекинската детска болница, но му е отказано, и впоследствие е пребиван три пъти от болничната охрана. На няколко пъти Янг влиза в пререкания с лекари и медицински персонал относно състоянието на сина му.

След като е повикан на разпит в пекински полицейски участък на 27 юли, Янг губи връзка със семейството си. На 5 август Пекински съд на район Шиченг призовава семейството му и ги информира за обвиненията срещу него. Делото се гледа на 15 август и Янг е осъден на 5 месеца затвор – присъда, която обжалва.

По време на процеса съдът взема под внимание само свидетелските показания от болницата и пренебрегва показанията на Янг. Неговият адвокат непрестанно настоява да се разгледат  видеоматериалите на Янг и на други хора, заснети пред болницата от охранителна камера, но съдията не уважава молбата му.

Г-н Ий (Yi), друг родител, чието дете се разболява вследствие на нестандартните ваксини, разказа пред Epoch Times, че се е запознал с Янг, докато са завеждали жалбите си.

Той заяви, че присъдата на Янг е нелогична, като добави, че в обществото днес бялото и черното са сменили местата си и е безсмислено да апелираш, дори да разполагаш със солидни доказателства. Йи се надява медиите да могат да помогнат за случая им.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!