Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Лекар свали току що поставените конци на пациент, който не можел да плати за лечението

Китайците казват, че „епохата на ангелите в бели престилки” отдавна е отминала в Китай и днес на първо място за лекарите е материалната полза. Разбирайки, че пациентът няма пари да плати лечението, китайски лекар веднага премахва без упойка току що направения шеф...

 

За този инцидент, случил се на 5 август в град Ухан, провинция Хубей, съобщава китайското издание „Ауенуен”.

Пострадалият Сяо Цзен. Снимка: aiwenwen.com

20-годишният Сяо Цзен работил в частен ресторант и докато миел съдовете по невнимание порязал дълбоко ръката си отгоре. Кръвта не спирала и главният на смяна го откарал до намиращата се в близост Градска народна болница № 3.

След кратък преглед, Сяо бил откаран в операционната, а спътника му с фамилия У останал да чака отвън. След около 50 мин. от операционната излязъл лекар и му подал бележка със сметката за доста голямата сума от 1830 юана (384,30 лв).  У не бил подготвен за толкова голяма сума и нямал нужните пари. Той казал, че може да плати 1000 юана сега, а останалите ще донесе на другия ден.

Докторът категорично отказал предложението и заявил: „Или плащаш цялата сума сега или ще махна шевовете”. У не повярвал, че лекарят говори сериозно и казал, че не е очаквал лечението да е толкова скъпо, и че в момента няма толкова много пари, но ще има чак утре.

Докторът се обърнал и влезнал в операционната. След известно време от там излязъл Сяо Цзен и казал, че докторът разрязал гипса и махнал току що направеният шеф, без да използва упойка, от което младежът едва се сдържал да не закрещи от болка.

Не им останало нищо друго освен да отидат в друга болница, където същата операция се оказала, че струва 800 юана.

Покъртително е не това, че такава проста процедура струва толкова скъпо, а това че доктор, положил Хипократовата клетва без никаква милост е разрязал шевовете на открита рана, само защото пострадалият не е имал достатъчно пари, за да заплати лечението на момента, пише изданието.

Китайски блогъри, сред които и лекари, разказват многобройни случаи, в които доктори нарочно изписват скъпи или вече ненужни за лечението лекарства, както и предписват излишни процедури, само за да получат от пациента повече пари.

Например, често на бременни жени се препоръча настоятелно цезарово сечение, без да има необходимост от такова. На пациенти с леки заболявания веднага се назначава система, без това да е нужно.

Китайски лекар заявява директно: „За нас пациентите са „дървета за пари””.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!