Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Самая": Хилядолетната традиция на Кавказ

Най-талантливите грузински артисти от ансамбъл „Грузински легенди” представят  спектакъл “Самая”, с хореограф Какха Мчедлидзе и създател Александър Начкебия. Националният грузински темперамент, характер и естетически идеали разцъфтяват в  грациозната красота на кавказкия танц...

Българската публика ще има възможността да се наслади на спектакъл „Самая” на 15 октомври в зала 1 на НДК от 20:00 ч. в София и на 18 октомври в ДКС от 19:30 ч. във Варна.

Грузинското полифонично пеене, чийто корени водят началото си от антични времена, е неповторим културен шедьовър. Песенната форма “Чаркуло” е бисерът на грузинското многогласно пеене и представлява най-древния химн, който възпява грузинския дух и е признат от ЮНЕСКО за шедьовър на световната музика.

Древни предания, етнически грузински носии, богати декори, изпълнения на живо на традиционни грузински инструменти като пандури, доли, саламури, дудук, чибони, чонгури, акордеон и други, пренасят неусетно зрителя в Кавказ.
 
Характерен момент в спектакъла е детското изпълнение, чийто изпълнители от ранна възраст са обучени в грузинската култура в хореографско училище за деца към спектакъл «Самая».

Билети може да намерите в мрежата на касата на НДК и в “Дюкян Меломан”, както и във веригите магазини "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис". Цените на билетите са от 25 до 60 лв.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!