Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВ

Книги втора употреба на английски език

Elephantbookstore е онлайн книжарница за книги втора употреба на английски език, където могат да бъдат намерени антични, исторически и детски книги, поезия и книги на здравна, музикална и спортна тематика, както и гайдове за пътешественици...

Elephantbookstore гостува със собствен щанд на Беглика Фест 2011, който се проведе на 19, 20 и 21 август на язовир Голям Беглик в Родопите.

„Първоначалната ни идея беше да се открие книжарница, в която човек да може да изпие чаша чай или кафе, но финансовата криза доведе до това, да открием онлайн магазин с над 10 000 книги втора употреба на английски език.”, коментира за ЕВ Антонина Тошева от „Елефант Букстор”.

Макс Брийтц е английският партньор в бизнеса, който е донесъл част от книгите от Англия, а друга част събира от английски туристи, които пътуват през лятото с куфар, пълен с книги. Макс и Антонина държат малка книжарница в Ябланица.

„Психологията на англичаните не е като на нас българите, които пазим книгата физически, и щом прочетат дадена книга, те  веднага я дават на някого и така я подържат жива.”, разказва Антонина. „Има и чисто нови книги. Книжарницата в Ябланица е добре посещавана, предимно от англичани, заселили се в селата около Гложенския манастир и в Тетевен.”

Антонина и Макс на щанда им на Беглика Фест 2011 фото
Антонина и Макс на щанда им на Беглика Фест 2011 фото: ЕВ
Щанд на „Елефант Букстор” на Беглика Фест 2011  фото: ЕВ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!