Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай ЗН: Мао като Сталин и Ленин

Китайският мемориал на Мао Цзедун в Шаошан подписа наскоро съвместни споразумения с Руския музей на Ленин и Грузинския музей на Сталин.

Според историци Китайската комунистическа партия (ККП) вярва, че тоталитарните управници все още имат влияние върху света, но в действителност Сталин и Ленин станаха престъпници след падането на Съветския съюз. Това е несъмнено подход на ККП да обърква хората.

Делегация от град Шаошан и от мемориала на Мао Цзедун в Шаошан наскоро посетиха Уляновск в Русия и Гори в Грузия, родните места на Ленин и Сталин. Те подписаха споразумения за сътрудничество с музеите на Ленин и Сталин. Според съобщение на Гласът на Америка от 14 август, споразуменията включват съвместна публикация на изследователски данни, обмен на изложби и филми, и т. н.

Ли Юанхуа (бивш доцент от Пекинския педагогически университет): "Днес над 100 милиона души са се оттеглили от ККП и много повече се пробуждат, така че техните (на музеите на ККП) действия са умишлено желание да продължават да мамят китайския народ. Те мислят, че комунизмът и тоталитарните управници все още имат влияние върху света. Мисля, че в действителност това е просто глупаво шоу. ККП винаги е разчитала на лъжи, за да заблуждава хората."

Проф. Ли Юанхуа вярва, че китайците с елементарни познания би трябвало да знаят, че след като руският народ изостави комунистически СССР, Сталин и Ленин станаха исторически престъпници. Мао всъщност е основател на тиранията на ККП.

Според източници, Грузия е приела "Хартата на свобода" през юни 2011 г., която премахва остатъците от комунизма и поставя комунизма в един и същи клас с нацисткия фашизъм. Освен това, статуята на Сталин в Гори бе съборена. "Гласът на Америка" съобщи, че руският автор Бандарев, специалист по въпросите на Октомврийската революция, е казал, че ако няма толкова много улици с името на Ленин, до сега руското общество да е забравило за него. Хората гледат на Сталин като на човекояден дявол, изградил тоталитарен режим. Също като Хитлер, Сталин е отвратителен престъпник.

Бондарев каза, че не разбира как Ленин и Сталин все още имат някаква тежаст в Китай. Той смята, че китайският народ трябва да приравни Мао Цзедун със Сталин и Ленин.

Чен Кай (бивш национален баскетболен титуляр): "Жертване на индивиди за благото на страната е общоприето в Китай, така че Мао Цзедун използва това (в своя полза). С всяка от своите политически кампании Мао използва 95% от населението да преследват останалите 5%. Мао винаги казваше, ох, тези 5% са лоши, тези 95% са добри. В края на краищата, всички китайци са били преследвани, всеки един от тях. Дори и днес, китайският народ все още не разбира Мао и режимът използва масите, за да преследва индивидите."

Чен Кай посочи, че Мао винаги се е водил по "Властта идва от дулото на пушката." Ако хората не го слушат, той ги убива.

Така Чен Кай вярва, че ако портретът на Мао не се свали или падне, цял Китай си остава едно болно общество.

NTD репортери Zhou Yulin,Tang Rui и Wang Mingyu.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!