Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай ЗН: Военни говорят за атаки на Фалун Дафа сайтове

В програмата "Военни науки и технологии", излъчена през юли 2011 г., Централната китайска телевизия (CCTV) разкри подробности за разработване на система за кибер-атаки, насочени към уебсайтовете на Фалун Дафа в чужбина. Ърпинг Джанг, говорител на Световната Фалун Дафа асоциация каза, че това е така, защото Фалун Дафа дава възможност на хората да разберат за злата природа на Китайската комунистическа партия (ККП)

На 16 юли 2011г. бе излъчен епизода "Пристига кибер-бурята" в програмата "Военни науки и технологии". Когато военен експерт говореше за методите на кибер-атаките, внезапно се появиха кадри, дълги 7-секунди, показващи как хакери на ККП атакуват Фалун Дафа сайтове в чужбина.

На видеото, мишени на кибер-нападателите на ККП стават различни задгранични Фалун Дафа сайтове, като например Фалун Дафа в Северна Америка, главния уебсайт на Фалун Дафа, както и уебсайта Минхуей (Clearwisdom). Видеото показа, че нападателят е Институтът по електронно инженерство към Народоосвободителната армия.

В програмата военен експерт заяви, че има различни методи за кибер-атаки, включително троянски кон, шпионски софтуер "вратичка", логически бомби, имейл спам и заглушаване.

Бил Шя, президент на DynaWeb каза пред Epoch Times: "ККП започна да атакува Фалун Дафа уебсайтове още през 1999-2000 г. Нейните атаки стават все по-яростни и с по широки цели."

Д-р Джейсън Ма, политически коментатор за NTD каза, че от международна гледна точка това е първият път, когато ККП признава за своите изследвания с кибер-атаки.

Д-р Джейсън Ма: "Това е официална медия и не може да каже, че други ги клеветят. Те признават, че провеждат научни изследвания във военен колеж - такива, които са въвлечени в кибер-война".

Уанг Джюан, говорител на "Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг" каза, че това видео разкрива бруталността на преследването на практикуващите Фалун Дафа от ККП.

Уанг Джюан: "От тази програма се вижда, че ККП използва целия държавен апарат, включително военни подходи и силите на отбраната, за да преследва практикуващите Фалун Дафа. Това показва колко е брутално преследването на ККП."

Ърпинг Джанг, говорител на Световната Фалун Дафа асоциация, вярва, че ККП не щади сили в преследването и атаките срещу Фалун Дафа практикуващи, дължащо се на страха на ККП.

Джан Ърпинг: "Тя се опасява, че разяснявайки истината, практикуващите Фалун Дафа ще информират всички хора за преследването. В действителност, кибер-войната на ККП бе разширена в чужбина. Извън Китай има над 100 страни с практикуващи Фалун Дафа. Преследването на Фалун Дафа практикуващи всъщност заплашва граждани в други страни. Нейните зли атаки са въздействали силно негативно на международната общественост."

Политическият коментатор Уу Фан каза, че ККП се опитва да сплаши практикуващите Фалун Дафа, но без резултат.

Уу Фан: "Тя взе на прицел практикуващите Фалун Дафа, включително софтуер специалистите и тези, разясняващи истината. Целта на разкриването на своя проект за кибер-атаки е вероятно предупреждение към практикуващите Фалун Дафа. Войната и атаките на ККП срещу Фалун Дафа са във всички посоки, включително забрана на разпространението на Фалун Дафа в Китай, блокиране и атакуване на Фалун Дафа медии в чужбина, като в. Epoch Times, NTDTV и радио Sound of Hope".

Неотдавна Пентагонът обяви нова кибер-стратегия, която ще счита определени кибер-атаки за "акт на война", и ще отвръща на тях с ракетни удари. Освен в САЩ, много други страни също укрепват своите способности за защита от кибер-атаки. Интернет заплахите са станали център на внимание за военните в различни страни.

Д-р Джейсън Ма: "ККП никога не е включвала интересите на китайската нация в своя дневен ред. От този инцидент може да се види, че ККП би посмяла да влезе в опасно състояние на война със САЩ чрез разширяване на своето преследване на Фалун Дафа практикуващи в чужбина."

Д-р Джейсън Ма смята, че по въпроса за преследването на практикуващи Фалун Дафа, ККП е стигнала до състояние на безумие. ККП е поставила партийните интереси и своето оцеляване над сигурността на китайския народ.

NTD репортери Li Yun, Lin Huixin и Zhou Ping

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!