Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: "Хранителна добавка" от храна за птици и лекарство за животни

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Поредният продукт на безскрупулните китайски производители този път в категорията „хранителна добавка”. Само за 5 месеца в нелегален цех в град Сиан, от храна за птици и лекарство за животни са били произведени и пласирани в цялата страна повече от 11 млн. капсули „хранителна добавка”. 

Според съобщение в изданието „Вечерен Сиан”, нелегалната фабрика се намира в района на Лянхъ, град Сиан. Оборудването й е много просто, в цеховете е мръсно, навсякъде е разпилян жълтеникав „лекарствен прах”.

Нелегалните производители приготвяли осем вида фалшиви „хранителни добавки”, които, според надписа на опаковката понижават кръвното налягане, повишават потентността, тонуса и т.н. Самите „добавки” според думите на работниците не се различават много една от друга, а основната суровина за производството им е храна за птици и лекарство за животни.

Например, на опаковката на капсулите за повишаване на потентността е изписан много сложен състав от различни билки и отвари, но работниците поясняват, че в тях няма нищо от това, а съдържанието на капсулите е единствено храна за птици, малко от хранителната добавка малтодекстрин и специален аромат, наподобяващ мириса на билково лекарство. На опаковката липсва дата на производство както и име и данни за производителя.

Този незаконен бизнес бил основан през февруари тази година. Фабриката разполага с два цеха, единият за приготвянето на праха, а другият за опаковането му, който също така се ползва и като столова за работниците.

За тези месеци на работа са били произведени и разпространени в цялата страна повече от 960 000 опаковки от фалшивата хранителна добавка на обща стойност над 5 млн. юана (1,05 млн.лв.).

В настоящия момент полицията е запечатала незаконния цех и е арестувала шестима заподозрени. Води се следствие.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!