Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай ЗН: Актриса принудена да шпионира

Шао Шяошан, китайска актриса, придоби публичност, когато стана дубльорка в голите сцени на Джанг Зий. По-късно тя постепенно се изгуби от развлекателната сфера.

Неотдавна Шао отново стана център на вниманието. На 31 юли тя разкри в микроблоговете си в Sina и Tencent, че когато е излизала със синове на чуждестранни дипломати, Китайската комунистическа партия (ККП) я е принуждавала да шпионира.

Шао пише: "Това беше тайна за една година. Сега съм готова да рискувам всичко (за да я разкрия)!" Тя твърди, че през 2003 г. е обидила директор с фамилия Шен от отдел кадри на армията на ККП. В резултат на това е била следена и тормозена две години.

Тъй като животът й бил изложен на риск, Шао кандидатствала за политическо убежище в американското посолство през 2006 г. Международните й телефонни разговори с американския й годеник често били прекъсвани от военните.

През 2007 г. Шао излизала със сина на френския посланик. ККП я принудила да манипулира приятеля си, за да получава информация.

Шао пише гневно в блога си: "Тази сбирщина военни шпиони не защитава хората. Вместо това те тормозят мен, гражданката, с привилегиите си. Следят ме всеки ден и контролират дохода ми. Ако не ги слушаш, ще те убият. Така че си твърде изплашен, за да не им се подчиниш."

Шао пише: "Може утре да ме отровите, така че след три години да умра от естествена смърт. Но днес аз разобличавам истината!"

"Скъпи китайци, блог постингите ми определено не са рекламен трик. Рискувам живота си, за да изразя потисканата си болка. Животът ми може да бъде застрашен или да ме изпратят във военна психиатрична клиника. Но не искам никой да не знае защо ще умра."

Мениджърът на Шао, Гао Джун, потвърди пред NTDTV, че публикациите в микроблога са наистина от Шао.

Гао Джун: "Шао няма да отговори в момента. Публикациите са наистина от нея. Това е всичко, което мога да кажа. Ще видим дали ще иска да отговори след няколко дни."

Възпитаничка на Пекинската филмова академия, Шао участва в китайски филми и ТВ драми. Тя е била и водеща на телевизионни шоу програми.

През 2005 г. играе като "дубльорка за голите сцени" на известната актриса Джанг Зий във филма "Нощният банкет". Шао прави сензация като настоява да бъде включена сред имената на участващите във филма. Тя е критикувана за постъпката си, която е с цел да стане известна.

Въпреки че наскорошните й блогове са смятани от някои нетизени за начин за привличане на вниманието, повечето нетизени й съчувстваха.

Сега съответните й коментари на Sina са премахнати. Някои публикации все още могат да бъдат намерени на сайта Tencent. В тях тя пише: "Аз навлязох в славата сама. Тогава не можехте да ме потискате. Никога не разчитам на вас за прехраната си. Не очаквайте да работя повече за вас! САЩ и Франция не са глупаци. Не ме използвайте вече. Ако продължите да ме притискате, ще умра заедно с вас!"

Шао пише в микроблога си в Sina: "Нямате ли привилегии? Не ме ли убивате като мравка? Ще видим."

NTD репортери Zhou Ping, Qin Xue и Guo Jing

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!