Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Полицията разгони стотици измамени инвеститори

Около сто семейства от град Дзинджоу, провинция Хъбей, блокираха главния път за Дунмен с искане властите да разрешат проблема с недвижимото имущество, за което хората са платили вноски, а не са получили. Вместо свои представители обаче, властите, както обикновено изпратиха полицейски отряд. По време на сблъсъка, няколко души бяха арестувани...

Властите изпратиха полиция за да разгони демонстрантите. Град Дзинджоу, провинция Хъбей. Август 2011 год. Снимка: epochtimes.com

Хората излязоха по улиците, държейки плакати с надписи „Безскрупулни строители, върнете ни домовете, върнете ни заработените с пот и кръв пари!”, „Правителството сляпо привлича строители, няма никакъв надзор, върнете ни спечелените с труд пари!”

Властите изпратиха повече от 100 полицаи от спец отряд, за да разгонят демонстрантите. Служителите на реда иззеха плакатите и разгониха протестиращите, няколко човека бяха арестувани.

Участници в протеста разказаха пред репортера на Epoch Times Гуо Чинеру, че 300 семейства платили първите вноски за апартаменти в строящи се сгради. Стоежът трябвало да приключи още през май, но когато собствениците дошли за ключовете се оказало, че строителните работи са преустановени няколко месеца по-рано, а офисът на строителната фирма е закрит.

Хората съобщили на градските власти, но по техни думи никой не се заинтересувал от проблема им. Някои вече са платили от 80 до 150 хил. юана (16,8-31,5 хил. лв.), давайки всичките спестявания направени от няколко поколения в семейството или взимайки кредит от банката с висока лихва.

След разпръсването на протеста фирмата строител обещала да дострои жилищата през септември.

Местните жители също разказват, че тези недвижими имоти са били активно рекламирани от местните чиновници, които са привлекли и фирмата строител за изпълнението на дадения проект.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!