Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Полицията похити Фалун Гонг практикуваща в град Хефей

Вече повече от месец няма информация за Се Хун, последователка на преследваната от режима на Китайската комунистическа партия (ККП) медитативна практика Фалун Гонг. Тя е била отведена от полицията в неизвестна посока, без да се знае местонахождението й...
 
На 24 юни вечерта, няколко полицаи нахлули в дома на Се в град Хефей, провинция Анхой и без да предоставят никакви документи отвели жената със себе си. Тогава била видяна за последен път от нейните 10-годишен син и майка.

Се Хун, последователка на Фалун Гонг отвлечена от полицията. Снимка: minghui.org

До днес полицията не само че не разрешава свиждане със Се, но и отказва да даде информация за местонахождението й и за това какво ще се случи с нея.

38-годишната Се Хун е работила в строителна компания в град Хефей, провинция Анхой. Започва да се занимава с Фалун Гонг през 1996 година.

След като през 1999 година ККП обявява станалата популярна в страната духовна практика за незаконна, Се и семейството й, които също се занимават с Фалун Гонг, нееднократно биват арестувани и подлагани на психически и физически тормоз.

През декември 2000 година е арестувана нейната майка, Тян Джунфей. По-малката й сестра Тян Джунся, страхувайки се също от арест, е принудена да напусне дома си и да се крие от полицията.

През април 2001 година, Се е арестувана за пръв път и е изпратена в „център за промиване на мозъка” (общо название на специализирани учреждения в Китай за идеологическо преобразование на хора). През това време синът й е едва на 4 месеца. Тя е заставена, заплашвайки я с лишаване от майчинство, да даде писмена гаранция, че се отказва от Фалун Гонг. Но Се отказва да го направи. Майчинството й не е отнето, но е подложена на силен психологически натиск и е инжектирана с псохотропни субстанции. Няколко месеца по-късно, след като се връща в къщи, тя е толкова слаба, че дори не може да държи детето си.

През ноември 2002 година тя отново е отведена в „център за промиване на мозъка”. Но този път властите довеждат съпруга й, заставяйки го да й окаже натиск за писменото отказване от духовните й убеждения. В резултат на това, съпругът й не издържа на психическия тормоз и се развежда с нея.

През 2007 година на път за пазара Се раздава на минувачи материали, разказващи факти за незаконното преследване на Фалун Гонг от управляващия режим. За това тя е арестувана и изпратена за срок от една година в изправителен лагер.

През ноември 2008 година, скоро след като е освободена, тя е арестувана отново. Този път е заточена в лагера за 18 месеца.

Финансовото състояние на семейството й е много тежко. Близките й се обръщат към хората с призив да помогнат за освобождаването на Се Хун или поне да се открие местонахождението й.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!