Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Оливия Ли и Гизела Зоммер. Epoch Times

Китай: Майките купуват продукти за децата си от чужбина

Младите майки в Китай се стремят да купуват детски хранителни и други продукти за децата си от чужбина чрез Интернет магазини...

 

Китайските родители смятат, че китайската продукция не е безопасна, съобщи наскоро Централната информационна агенция на Тайван (Central News Agency - CNA).

След скандала в Китай през 2008 година със заразеното с меламин сухо мляко, от което загинаха шест и се разболяха стотици хиляди деца, доверието на родителите към националните детски хранителни продукти все още не се е завърнало.

След скандала с отровно мляко през 2008 година в Китай, младите родители се стараят да купуват детска храна само от чуждестранни производители. Снимка: AFP / Getty Images

Г-жа Ху от Пекин съобщи пред кореспондент на CAN, че след раждането купува на детето си сухо мляко и козметика само от чуждестранни производители.

„Въпреки, че цената е малко по-висока от аналогичните продукти на родното производство, аз се чувствам по-спокойна при използването им”, - казва г-жа Ху Дзинтао.

Родителите купуват необходимите продукти директно от чуждестранни сайтове или се обръщат за помощ към приятели или посредници. Стоките, които обикновено се търсят са: сухо мляко, бутилки за хранене, хранителни добавки и детски колички.

Г-жа Гуо, майка на шестмесечно дете казва, че разглежда чуждестранни сайтове на онлайн магазини в САЩ и Европа, за да намери качествена детска храна за своето бебе.

„Предпочитам да не рискувам здравето на детето си. Не купувам никакви месни стоки. Всички мои приятели също предпочитат само чуждестранни детски хранителни продукти. Едни купуват френски стоки чрез посредник, други направо пазаруват от американски сайтове в Интернет.”

Друга майка, г-жа Джан, има богат опит в пазаруването по Интернет. Тя току що е купила за детето си шест кутии сухо мляко, четири кутии оризова каша, а също така и два пакета бисквити, които се дават на децата, когато им растат зъбките.

„Цените на вносните детски храни дори е по-ниска, - споделя г-жа Джан, - но доставката е скъпа”. Тя казва, че стойността на направената от нея покупка е 156 евро, като доставката представлява 60% от стойността.

Митото може да повлияе на стойността на покупката дори още повече, съобщава китайската информационна агенция China News Service. Тъй като през октомври митата за вносни стоки са се увеличили с 10-30%. Митото на вносна козметика може да достигне дори 50%.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!