Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Последователка на Фалун Гонг освободена след 380 дни изтезания

Младата детска учителка Ху Мяомяо, арестувана заради практикуването на преследваната от управляващият комунистически режим духовна практика Фалун Гонг, най-после е на свобода. Здравословното състояние на момичето е сериозно влошено, заради многобройните изтезания, включително и от сексуален характер…

Ху Мяомяо. Снимката е предоставена от Ху Минлян
Ху Мяомяо. Снимката е предоставена от Ху Минлян

Преди година Ху Мяомяо е арестувана от полицията и отведена в изправителен лагер за срок от една година. Едва след месец роднините й успели да разберат къде се намира. Тя е била освободена след 380 дни, с 15 дни по-дълго от предварително определените.

Ху Минлян, баща на 26 годишното момиче, разказа пред кореспондента на Epoch Times Хун Юй, че на 11 юли той пристигнал в изправителния лагер на град Шидзяджуан, провинция Хубей, изминавайки 500 км., за да прибере дъщеря си. Но на входа на лагера същият ден пристигнали и 6 сътрудника от Управление 610. Те заставили бащата и дъщерята да се качат в колата им и казали, че ще откарат Ху Мяомяо в „клас за промиване на съзнанието”, където тя ще бъде подложена в продължение на месец на „идеологическо преобразуване”.

„Те (сътрудниците от Управление 610) действително са много злобни и подли. Дори нямам думи да опиша злите им постъпки”, - казва бащата на момичето.

Мяомяо била в много лошо здравословно състояние, по пътя дори повърнала няколко пъти. Бащата заявил, че няма да им позволи отново да задържат дъщеря му, дори да го убият. В края на крайщата те били освободени и благополучно се прибрали в къщи.

„Дъщеря ми е много изтощена и слаба, лицето й е сиво на цвят. Когато я видях, сърцето ми се сви. Майка й почина рано и тя е единствената ми дъщеря. Ще я защитавам с цената на всичко”, - разказва Ху Минлян

През целия срок на задържането й, особено след периода на свижданията, тя съобщавала за изтезанията, на които е била подлагана. През цялото време баща й се опитвал по всякакъв начин да издейства освобождаването й или поне да й осигури лечението, което така и не й било предоставено.

По време на многобройните му посещения на различни длъжностни лица, той няколко пъти бил слаган под домашен арест. Веднъж дори бил тайно похитен от полицията и отведен в така нареченият „черен затвор” (неофициално място за задържане).

Властите също така го принудили да закрие малкият си бизнес, лишавайки го по този начин от източника на доходи. Но любящият баща не се предал. Той заложил дома си, а със сумата от залога наел двама адвокати и подал съдебен иск, обвинявайки служителите на лагера в прилагането на изтезания.

Но администрацията на лагера без каквото и да е основание не дала разрешение на адвокатите за среща с подзащитника им. В министерството на правосъдието, бюрото за обществена сигурност и прокуратурата жалбата им срещу незаконните действия на лагера била просто регистрирана, но не били предприети никакви мерки за решаване на проблема.

В последствие ръководството на адвокатската кантора, в която работел Пен Юнфен, един от адвокатите подложени на натиск от страна на властите, го накарала да се откаже от делото.

Както бе съобщено по-рано от Информационния Център на Фалун Дафа (ИЦФД), по време на задържането Ху Мяомяо е била подлагана на робски труд, побой, в това число и с електрошокова палка, продължително задържане в малка килия, продължително стоене и др. форми на изтезание.

През септември миналата година, тя била подложена на сексуални мъчения с дръжка на метла. Долната част на тялото на Ху била жестоко наранена, тя загубила много кръв и няколко месеца не можела да ходи, да се изправя и да сгъва краката си. При това не й била оказана никаква лекарска помощ. Последствията от тези изтезания и до сега не са отминали.

„Това, което са сторили на момичето е ужасно, но съвсем не е изолиран случай. Агенти на китайския отдел за сигурност извършват сексуално насилие над задържани последователи на Фалун Гонг и това не са единични престъпления на индивидуални пазачи, а постоянна практика, метод използван с цел „преобразуване””, - каза Леви Броуд, изпълнителен директор на ИЦФД.

Ху Мяомяо. Снимката е предоставена от Ху Минлян
Ху Мяомяо. Снимката е предоставена от Ху Минлян

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!