Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Санни Чао. Epoch Times

Китай: Най-дългият мост по море бе открит преждевременно

Най-дългият мост в света по море бе построен в Китай и отворен за движение на автомобили на 1 юли. Неговата дължина е 41,5 км. и вече е вписан в Книгата за рекорди на Гинес. Мостът свързва бреговете на залива Дзяоджоу в Жълто море и разстоянието от град Циндао до Хуандао в провинция Шандонг. Но когато журналистите пристигат за откриването на това световно чудо, те виждат строители, които все още работят по елементи за безопасността.

Най-дългият мост в света бе открит в Китай. По него липсват част от перилата и множество болтове.
Най-дългият мост в света бе открит в Китай. По него липсват част от перилата и множество болтове. Снимка: epochtimes.com

Както съобщиха държавните китайски медии на 4 юли, по най-дългият мост все още не са поставени заграждения, предотвратяващи падането на автомобили. Също така не е пуснато осветлението от двете страни на моста. Един от работниците на моста сподели в интервю, че за пълното му завършване са необходими още няколко месеца. Но заради годишнината на Китайската комунистическа партия, той е пуснат за експлоатация преждевременно.

Най-дългият мост в света
Най-дългият мост в света. Снимка: epochtimes.com
Най-дългият мост в света
Най-дългият мост в света. Снимка: epochtimes.com

Данните за стойността на най-дългия мост в света са различни. Според официалната информация мостът е струвал $1,5 млрд. Държавната информационна агенция на Китай Шинхуа съобщи, че сумата е $2,3 млрд., а английският вестник The Telegraph писа, че в него за вложени $8,8 млрд.

Предишният рекордьор сред най-дългите мостове в света бе мостът над езерото Понтчартрейн в Луизиана, построен през 1957 година.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!