Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай Забранени Новини: Китайците негодуват срещу честванията на ККП

Китайската комунистическа партия (ККП) отпразнува 90-тата годишнина от основаването си на 1 юли. В речта си Генералният секретар Ху Джинтао заяви, че (ККП трябва) "твърдо да разчита на народа". Народът обаче вече е загубил надежда относно ККП. Някои чакат края на комунистическото управление.

Онлайн статия с предложение да се даде повече време на ККП привлече много негативни отзиви от нетизени, които казват: "Само ако ККП умре, светът може да си почине, а хората – да живеят нормален живот" и "Докато ККП живее, за Китай няма надежда".

Някои нетизени пишат: "Няма повече време за ККП. Ако тя не се трансформира, трябва да се приготви да умре. Освен ако не иска да е като Съветската комунистическа партия, която се разпадна след обявяването й за незаконна".

Друг нетизен коментира: "Дори самата ККП не знае колко дълго ще оцелее. ККП е в опасно състояние."

Широко разпространявана в мрежата снимка гласи: "С Китайската комунистическа партия няма да има нов Китай".

Интервюиран каза за радио Free Asia, че тъй като хората напълно мразят ККП, никой не го е грижа какво празнува партията. Жалбоподателят г-н Лиу заяви, че ККП празнува, докато продължава да вреди на китайския народ.

Г-н Лиу: "Докато празнувате, защо продължавате да наранявате хора? Тук полицията току-що нападна и арестува човек

Поради продължителните дъждове в Пекин напоследък, много жалбоподатели живеят под мостовете. Властите зазидаха арките им с цимент, така че хората вече да не могат да живеят под тях. Какво общо има с нас това честване?"

По думите на преподавателка, на училищата е било наредено да празнуват, но тя не е участвала.

Преподавателка: "Никой не го е грижа (за честванията). Аз никога не се интересувам. Само училищата празнуват, защото им е наредено от Министерството (на образованието). Учениците започнаха музикалните репетиции през юни. Моето училище също проведе мероприятия, но аз не отидох."

Историкът Ченг Чаофу каза за радио Free Asia, че т. нар. основаване на режима на ККП е съсипало китайския народ.

Ченг Чаофу: "(Когато ККП бе основана), въпреки твърденията й за застъпничество за нов Китай, в действителност тя раздели страната, узурпира властта и похити 450 млн. от нашите сънародници. За 6 десетилетия ККП извърши многобройни престъпления и става все по-корумпирана. Тя иска да потисне всички интелектуалци със съвест."

Според Световния център за оттегляне от ККП, до 1 юли са се оттеглили близо 100млн. души. В статия центърът пише: "Движението Туиданг е дарена от небето мъдрост на китайците. То е постигнало най-високото ниво на "покоряване на противника без борба". Туиданг дезинтегрира ККП по невидим начин и води до нов Китай без ККП."

NTD репортери Wu Wei и Li Ruolin

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!