Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Hong Ning (Epoch Times)

Китай: Лоша градска канализация е причина за наводненията

Силните дъждове е можело и да не доведат до унищожителното наводнение, помело няколко части от Китай през юни, според китайски нетизени и експерт по отводнителни системи. Остаряла и зле поддържана канализационна система е превърнала обилните дъждове в прелели води, понеже чиновници са отклонявали сумите за отводняване на водата от бурята...

Според Beijing News статиите, описващи наводнението в Ухан (Wuhan), са привлекли вниманието на много нетизени. Те коментират уязвимостта на обновените пет главни дренажни системи на Нанчинг на стойност 2 млрд. юана (около 308 млн. щ. д.) при интензивни дъждове и почти изцяло присвоените предназначени за това средства.

18 юни, област Жянгхан (Jianghan), провинция Ухан (Wuhan) (снимка: godeyes.cn)
20 юни, наводнена улица на гр. Ланши (Lanxi), Джежянг. (Снимка: godeyes.cn)
Евакуация на прасе с лодка, гр. Ланши, Джежянг. (Снимка: godeyes.cn)
19 юни, гр. Ингтан (Yingtan), провинция Джянгши (Снимка: godeyes.cn)

По думите на Г-н Уен, който е работил в областта на общинските канализация, строителство и мениджмънт години наред, общинските подземни тръбопроводи, свързани с реки или езера, са причинили сериозно преливане. Според него причините за отказа на китайската канализационна система са следните:

1. Неадекватен дизайн и конструкция на подземните отводнителни мрежи; години без поддръжка; малко на брой и тесни тръбопроводи на мрежите.

2. Липса на рутинна поддръжка и изграждане на тръбопроводи и дренажни тръби, в които се натрупват тиня, почва и други утайки.

3. Изтичания от водните резервоари нагоре по течението, водещи до покачване нивата на реките над дренажните отводи и  преливане.

Според г-н Уен наводненията в обширните провинциални фермерски поля също са вследствие на проблема с дренажната система. Настоящата полска дренажна система е недостатъчна при обилни порои.

Той също посочи, че повечето от отпуснатите от държавата средства за изграждане на общинска канализация са били присвоени от корумпирани чиновници на различни нива.

 „С постоянното запълване на езера, реки и мочурища, къде ще отиде водата при силен дъжд? Естествено е ниските зони да събират водата в дъждовния сезон и да образуват езеро. Но сега хората искат да вървят срещу природата. След усвояването на определено ниво технологични умения хората би трябвало да изучават природните закони, да упражняват самоконтрол и да следват хода на природата, вместо да продължават само да запушват  и да  блокират“, коментира нетизен.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!