Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

Махнете марксизма от училищата

Професорът по политически науки от Университета на Източен Китай, Джанг Шуеджонг, наскоро изпрати писмо с призив към министъра на образованието, Юан Гуирен, да премахне предмета "Политика" от приемните изпити за колеж и университет, както и предмета по марксистка философия от общата учебна програма. Въпреки че отвореното му писмо бе бързо изтрито от мрежата, то провокира доста силна реакция сред нетизените.

На 13 май проф. Джанг Шуеджонг публикува писмото от около 10 000 думи.

Той посочва, че насилственото налагане на марксизма-ленинизма не само нарушава гражданската свобода на словото и на убежденията, но и "изкриви до крайност характера на китайците, поколение след поколение, уби съвестта им, омаловажи достойнството им". Така цялата нация ще стане невежа и ще изгуби куража да се стреми към истината.

Джанг Шуеджонг вярва, че Министерството на образованието изкривява личността на студентите и унищожава съвестта им, като ги принуждава да участват в политическо обучение и изпити по марксизъм-ленинизъм. Така властите са извършили най-сериозното престъпление срещу страната си.

Той изтъква и че този насилствен политически изпит "нарушава Член 35 от Китайската конституция". С тази вреда над съзнанията на хората и над свободата на словото и с лишаването от възможности за обучение властите определено не искат да насърчават рационалността на хората, "а да задоволят собствените си амбиции и желания за власт".

Писмото му бе първоначално публикувано в блога Sina, но бе бързо изтрито. Голям брой ентусиазирани нетизени обаче го препратиха, като се съгласиха, че "ние действително се нуждаем от вяра, но не и от партизанско индоктриниране. Имаме нужда да я видим с очите си, да я преценим и да я изберем със сърцата си".

Публикуваната на aboluwang.com статия "Пътят на Карл Маркс към превръщането в Сатана" предизвика силна реакция у хора от всички сфери на живота. Позовавайки се на оригинални текстове на Маркс, статията разкрива как той е дегенерирал от християнин до отдаден сатанист.

Дейвид Лий (специален редактор, New Era Weekly): "Екстравагантният колежански живот на Маркс го е накарал да жадува за освобождаване на индивидуалните желания от всички ортодоксални ограничения. Разпространението на сатанизма в Европа адаптира това желание."

В колежа Маркс пише пиеса, наречена "Оуланем", в която признава, че неговата "магическа промяна" е била гласът на Сатаната.

Дейвид Лий: "Той казва: ‚Адските изпарения се надигат и изпълват мозъка, докато полудея и сърцето ми е напълно променено. Виждате ли този меч? Принцът на мрака ми го продаде, за мен той отмерва времето и дава знаците и все по-дръзко аз играя танца на смъртта.' Тази поема показва още по-ясно признанието на Маркс, че е подписал договор със Сатаната."

Проучване на Джеймс Билингтон, библиотекар в Конгресната библиотека, установява, че комунистическата партия произлиза от тайна гангстерска организация в Германия, наречена "Баварски орден на илюминатите" и Маркс е бил избран да организира и публикува тяхната програма, наречена "Комунистически манифест".

Дейвид Лий: "В действителност Маркс е мразел всички богове и не е можел да слуша Бог. Неговият социализъм е бил само за да подлъже пролетариата и интелектуалците, за да осъществи сатанинския капан."

Билингтън установява, че девизът на компартията "Абсолютна преданост на организацията, никога предателство към партията" са наредбите, следвани от Баварския орден на илюминатите, чието лого е било "Вълк в овча кожа".

Хенг Хе, политически коментатор: "Това разкрива една непопулярна истина, че Маркс не е бил атеист.Както и по-висшите чиновници на ККП (Китайската комунистическа партия) – и те не са истински атеисти, включително и Мао; в действителност те вярват в съществуването на Бог, но избират страната на дявола и се борят срещу Бога."

Джанг Шуеджонг, с докторска степен по право от окръг Юган, Жянгши, е понастоящем професор по гражданско право, главен инструктор и зам.-директор в Университета по политически науки на Източен Китай. Той е и колумнист в сингапурското издание "United Morning News" и пише редовни коментаторски статии.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!