Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

Китай по пътя на СССР

Руски журналист предупреди по време на форум в Пекин, че ако ККП (Китайската комунистическа партия) повтаря грешките на Съветския съюз (СССР) в корупцията, репресиите срещу дисиденти и етническата политика, Китай също ще се разпадне. Експерти по китайските въпроси смятат, че разпадането на ККП е необратимо. Най-добре ще е да се разпадне напълно.

Форум "Демокрацията в мултиетническото общество" приключи в Пекин. Участниците бяха руски и китайски учени от правителствени среди.

Шевченко, известен журналист и коментатор, и други руски учени, разкритикуваха етническата политика на СССР. Шевченко предупреди, че Китай може да повтори съдбата на Съветския съюз.

Шевченко е бил водещ на политически програми по руската телевизия и радио. Той каза, че разпадането на СССР се дължи на две причини. Първо, на корупцията, и второ, на преследването на дисиденти, или "заговорници" срещу СССР.

Китай използва СССР-стил методи срещу Шинджянг и Далай Лама. Шевченко предложи
да се поучат от разпадането на Съветския съюз, иначе Китай няма да е вечно обединен.

Парчилинишка, независим политически коментатор в Русия, каза че Китай е като СССР.
Например, СССР пренебрегва поминъка на хората и набляга на икономическото развитие за сметка на народа, подобно на което прави и Китай. Политиката по отношение на етническите малцинства в Шинджянг и Тибет, както и на дисидентите, са същите като тези на СССР.

Гуо Гуотинг, писател адвокат по човешките права, смята, че сред 90-те комунистически партии в света, 44 са загубили властта си. Сега са останали Китай, Виетнам, Северна Корея, Куба и Лаос. Основната причина за това е комунизмът сам по себе си, който е "болен". Комунистите преследват дисидентите, политическите затворници. Тайната полиция е навсякъде. Комунистите унищожават върховенството на закона, насаждайки терор с насилие, геноцид, грабежи на църкви, "прочистване от дисиденти" и т.н. ККП отиде до крайност във всичко това и ще падне несъмнено.

Гуо Гуотинг: "Сега само ККП държи властта. Тя разчита на т.н. икономическо развитие,
което е и причината още Дън Сяопин да каже 'Развитието има последната дума'. Ако икономиката изпадне в криза или в безпорядък, режимът няма да оцелее."

Су Минг, историк и бивш преподавател в Пекинския университет, казва в "3 десетилетие реформа", че хората са жертвите, а ККП и длъжностните лица са най-големите бенефициенти. В Китай вече разликата между богати и бедни расте, политическата корупция е на рекордно ниво, гражданските права и свободи се нарушават често и икономическият успех се постига само с измами. Налице е противоречие между управляващите и опозиционните партии.

Су Мин: "Докладът 'Годишен отчет за управление на кризите в Китай, 2010г.', на шанхайския Университет Джяо Тонг, отбелязва, че през 2010 г., голям смут или бунт са ставали средно на всеки пет дни, а групов протест е ставал средно на всеки 2.5 минути."

Според Су това показва, че сега в Китай е възможно по всяко време да избухне вълна от национални бунтове и революция. Исторически това се случва в навечерието на рухването на династии.

Танг Байчяо, китайски правозащитник каза, че разграждането на ККП от практикуващите Фалун Гонг е поучително за света. Оттеглянето от ККП, разпространението на "Деветте коментара", шоуто "Шен Юн", пробиването на Интернет блокадата, достигнаха всяко кътче на земното кълбо. Оттеглянето от ККП пречиства душите.

Танг Байчяо отбеляза, че тази война без дим побеждава противника без борба, което води до разпадането на ККП. Сега ККП е обкръжена и уязвима към атаки. Това е тясно свързано с разпространението на "Деветте коментара", на кампанията за "Оттегляне от ККП" и преодоляване на Интернет блокадата в Китай.

NTD репортери Song Feng и Xiao Yan

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!