Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Над 50 Фалун Гонг практикуващи арестувани в акция

На 12 май в село Баодзидян, провинция Хебей, бяха арестувани около 50 последователи на духовната практика Фалун Гонг, забранена от комунистическия режим в Китай. В настоящият момент повече от 20 души все още се намират в ареста.

Китайски агенти на полицията арестуват последовател на Фалун Гонг. Снимка: epochtimes.com

Както съобщиха местни източници, акцията била организирана от управлението за обществен ред на град Дзинхуа. Домовете на някои от арестуваните са били претърсени и от тях е била конфискувана офис техника.

Уан Шуюн разказва, че от частното му фотоателие полицаите са иззели компютър, принтер, ксерокс и друго оборудване, което той използва за работата си. При това не е бил съставен никакъв документ за конфискуваните вещи.

На 17 май полицията е освободила 20 човека, като ги е заставила да платят глоба в размер на 2000 юана (420 лв.), а също и по 200 юана (42 лв.) за храната по време на задържането.

Останалите, повече от 20 души, все още са задържани. Те се намират в центъра за задържане на село Санли, в който има „клас за промиване на мозъка” и в камера за предварително задържане в село Баодзидян. До момента срещу тях не са повдигнати никакви официални обвинения.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!