Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владимир ПОДГОРНЫЙ. Epoch Times

Гърмящи дини в Китай

Гърмящи дини бяха отгледани от китайски фермери. Точно преди да узреят, дините започват да се взривяват. Причината за този проблем се опитват да разрешат както самите фермери, така и централната китайска телевизия, предаде Би Би Си.

Китайски фермери отгледаха взривоопасни дини. Снимка: mixednews.ru

За Лио Мин Соу от провинция Дзянсу, отглеждането на дини е единственото средство за препитание. На 6 май той наторил дините си със специален химикал за по-бързо узряване. А на 7 май сутринта открил, че 80 дини са се взривили, до средата на деня се взривили още около 100.

Дините продължили да избухват и на 8 и 9 май, на 10 май фермерът вече не можел да гледа как загива реколтата му.

Повече от 20 местни фермера отглеждащи дини не за първа година казват, че виждат такова нещо за пръв път. При десет от тях, отглеждащи бостански култури, реколтата от дини е била унищожена. При това някои от производителите твърдят, че не са обработвали дините си с препарат ускоряващ зреенето, но въпреки това те също избухват.

Централната китайска телевизия, проведе собствено разследване и стигна до извода, че причината за избухването на дините могат да бъдат само химикалите, с който те се обработват.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!