Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

Отрасли "на вълче мляко"

Според много китайски нетизени, Бин Ладен е герой и смъртта му е загуба. След земетресението в Япония през март, над 20 000 души бяха убити или изчезнаха. Някои китайски нетизени злорадстваха над нещастието. Крайни националистични настроения се надигнаха в Китай. Експерти изтъкват, че това е в резултат от промиването на мозъци от страна на ККП Китайска комунистическа партия). 'Гневната младеж' на Китай има изкривено мислене.

След терористичните атаки от 11 септември гневната младеж ликуваше на лагери в Китай и казваше, че САЩ си заслужават нападенията. След убийството на Бин Ладен, сред китайската младеж също имаше смесени реакции.

Джанг Шин, директор на военния канал на CCTV, каза: "Бин Ладен е най-големият герой
на арабския свят." Нетизени настояха за неговите извинение и оставка. Но имаше и гласове в негова подкрепа. В анкета на Phoenix.net, от 500 000 гласували, 60% са избрали "Тъжно е, че антиамериканският боец падна."

Хонконгски анализатор по китайските въпроси, Ли Чонггуанг заяви пред Deutsche Welle, че някои млади нетизени проявяват т. нар. от китайския експерт Юан Уейши тенденция, "отрасли на вълче мляко". Поради дългото идеологично индоктриниране те имат сляпа омраза към Запада.

Фанг Дженг, загубил краката си в бунта на пл. "Тянанмън", заяви, че е изкривен начинът на мислене на някои китайци, отровени от партийната култура на насилие.

Фанг: "Обучението на ККП в държавен тероризъм е тясно свързано с този тип среда. Ужасяващата действителност, съчетана с промиващо съзнанието обучение, са направили хората неспособни на независимост, да мислят или да дават мнение. Това е много страшно."

По думите му това е бедствие за цялата нация, водещо до всякакви ужасни инциденти.

Фанг: "Ужасни случаи като тези с Яо Жиашин и "Баща ми е Ли Ганг" са много тревожни. Тези "малки терористи" са навсякъде в Китай. ККП създаде хора без човечност."

Яо Жиашин е студент от Музикалната консерватория на Шиан. В края на 2010 г. той блъска с кола мигрираща работничка. От страх да не е записала номера на колата му, той я наръгва 8 пъти с нож и я убива. Докато напуска местопрестъплението, блъска още двама души.

Според коментатора по текущи събития, Уей Пу, Яо е жертва на "патриотичното обучение" на ККП, което "убива деца" и отхвърля цивилизоваността. Студентите в Пекин дават обет под флага на ККП "да обичат партията и държавата".

Джанг Тянлянг, коментатор по текущи събития: "Много хора бъркат патриотизма с любовта към ККП. Това е вид елемент на партийната култура в национализма. Китайският национализъм е базиран до голяма степен на партийната култура на ККП и на омразата."

Пекинският блогър Ин Деи пише в статия, че радостта на някои китайци над японското земетресение и загубата на животи се дължи на обучението на ККП.

Бившият професор по право от Пекинския университет Юан Хонгбинг: "Когато обществото не е мотивирано от любов или състрадание, а от чиста омраза, това е едно ужасно общество. Такова общество е това, което е имал предвид Томас Хобс, когато е казал, че отношенията между хората са като отношенията между вълците."

По думите на хонконгския анализатор по китайски въпроси, Ли Чонггуанг, в страна без информация и без свобода на словото или мисълта, за хората е трудно да развият обширна и здравословна индивидуалност и ценностна система. Когато мнозинството от хората са отраснали "на вълче мляко", перспективите за това общество са тревожни.

NTD репортери Li Yuanhan и Li Lu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!