Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валентина ГОРЯЕВА. Epoch Times

Императорският дворец: Частен клуб за богаташи?

Китайските власти отрекоха съобщение в медиите, че бившият императорски дворец в Забранения град се използва като частен клуб за богаташи, съобщи Би Би Си.

Китайските власти отричат използването на императорския дворец за клуб на богати. Снимка: Epoch Times

В медиите по-рано се появи съобщение, че заможни хора в Китай получават достъп до реставрираните части от пекинския Забранен град срещу заплащане, където устройват вечерни угощения за свои роднини и приятели. За да се получи такава привилегия е необходимо членство в клуба и предварителна вноска от 150 000 щ.д.

През 2005 г. хонконгски бизнесмен реставрирал част от Дворцовия комплекс на бившите китайски императори, който бил почти напълно унищожен по време на пожара през 1920 година. Китайските власти категорично отричат използването на Дворцовия комплекс за клуб, твърдейки, че Дворецът се използва само за провеждане на семинари, пресконференции и екскурзии.

Новината за използването на националното богатство от богатите кръгове за лични нужди, предизвика широк обществен резонанс в Китай. Преди няколко дни китайските медии съобщиха за кражба на седем ценни експоната от Забранения град. Сред откраднатите неща са чантичка, инкрустирана със скъпоценни камъни и златни предмети за грим.

Местните медии съобщиха, че някои от откраднатите предмети са били върнати. Но подробен списък на откраднати и върнати ценности и до сега няма.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!