Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Алекс Гора (Epoch Times)

Тайван отпразнува Световният ден на Фалун Дафа

На 13 май последователи на Фалун Гонг (Фалун Дафа) в много страни ще отбележат Световният ден на Фалун Дафа. Но в Китайската Република, по-известна като Тайван, последователи на тази духовна практика вече започнаха празненствата...

Още на 7 и 8 май се проведоха празнични мероприятия в тайванските градове Тайдонг и Хоуей, а също и в района на Таоджумяо. Практикуващи Фалун Гонг демонстрираха медитативните упражнения на своята духовна практика и участваха в шествие по главните улици на града, облечени в традиционни одежди.

Минувачи се спираха, за да снимат шествието или да узнаят повече за Фалун Гонг.

Мероприятието бе посетено и от официални лица.

„Много се радвам, че в нашия град се провежда такова мероприятие. Трогнат съм от атмосферата на спокойствие и хармония, когато Фалун Гонг практикуващите изпълняват упражненията. Тази духовна практика пречиства сърцето и носи душевно и физическо здраве на хората” - каза кметът на град Синчжу (град в района на Таоджумяо).

По думи на организаторите на мероприятието, в дните на празника Фалун Гонг последователите искат да разкажат на хората за величието на духовното самоусъвършенстване и за това, че всеки човек може да се приобщи към доброто.

Последователите на Фалун Гонг призовават също „хората да помогнат за спирането на жестоките репресии на практикуващите в съседен комунистически Китай” и молят хората да „осъдят тези преследвания в сърцата си”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!