Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разкъсват дрехите на жалбоподателка, ККП сплашва с този случай

„Това е светът на комунистическата партия. Не се оплаквайте за никакви несправедливи ситуации, или ще свършите като жалбоподателката Шу Жинцуей, чиито дрехи бяха разкъсани и бе оставена гола.“...

За Шу Жинцуей (Xu Jincui) било ужасяващо, когато полицаи разкъсали дрехите й пред децата й и я оставили гола след посещението й в Държавното бюро по писмата и обажданията (ДБПО). Но унижението не спряло дотам, тъй като местният клон на бюрото, Хенанското бюро по писмата и обажданията (ХБПО), безсрамно използвал преживяното от нея за сплашване на други жалбоподатели. Подобно поведение вече е ново средство за възпрепятстване на търсещите справедливост и за постигане на т. нар. „социална стабилност“ в Китай.

На 9 февруари Шу отива в пекинския офис на ДБПО. Семейството й е тормозено от бивш началник на партийния комитет в селото й години наред. В бюрото се срещат с цивилен мъж без табелка за името му. След разговора им той извиква микробус, с който идват петима мъже. Те незабавно взимат телефона й и натикват тримата жалбоподатели в микробуса. Карат до предградията на Пекин и спират в гориста местност до магистралата.
Шу разказва как петимата са разкъсали дрехите й и са искали да я изнасилят. В отчаян опит да се защити, тя скочила от колата. Уплашени, че престъплението им може да бъде разобличено, те заплашили трите жертви да не казват на никого, или ще ги заровят живи в гората.

Уанг Джиде (Wang Zhide) е жител на с. Уангуан (Wang’wan), окръг Ши (Xi), провинция Хунан (Hunan). В неотдавнашно интервю той си припомня свое посещение в ХБПО: „Ли Шюечао (Li Xuechao), директорът на ХБПО, не разреши проблема ми; той дори ме предупреди: „Това е светът на комунистическата партия. Не се оплаквайте за никакви несправедливи ситуации, или ще свършите като жалбоподателката Шу Жинцуей, чиито дрехи бяха разкъсани и бе оставена гола.““

Уанг е чувал от много други жалбоподатели да говорят за същото „предупреждение“ от ХБПО.

Пострадалата Шу Жинцуей заяви, че силно осъжда ДБПО за действията им като трафиканти на хора, за изпращането на гангстери срещу жалбоподателите, за това, че се съюзяват с местните управи, лъжат хората и ги третират като врагове. Тя осъди и безсрамното използване на преживяванията й от ХБПО като тяхна пропаганда.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!