Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

Кой се противопоставя на преследването на Фалун Гонг?

Почти 12 години, десетки хиляди Фалун Гонг практикуващи са жестоко преследвани, коeто световната общност осъжда широко. Междувременно много висши представители на китайския режим също открито се противопоставят на преследването на Фалун Гонг. Те смятат, че това е голяма катастрофа за китайците и призовават за незабавно спиране на репресиите, както и за подвеждане на Джянг Земин под отговорност.

Според непълни данни, 3400 Фалун Гонг практикуващи са преследвани до смърт от 1999 г. насам. Повече от половината от тях са възрастни хора и жени. Десетки хиляди практикуващи са били третирани по нехуманен начин, използвайки над 40 форми на изтезания, като разрушителни за централната нервна система субстанции, отнемане на органи приживе, трудови лагери и промиване на мозъка.

Бившият професор по право от Пекинския университет, Юан Хонгбинг, посочи, че ККП (Китайската комунистическа партия) е терористична група, която преследва Фалун Гонг още по-брутално от нацисткото преследване на евреите.

Сега е 12-та годишнина от проведеният на 25 април мирен апел. Бао Тонг, секретар на бившия политически секретар Джао Зиянг, каза, че Фалун Гонг се е разпространил по цял свят, но е преследван единствено в Китай. Преследването на Фалун Гонг ще бъде записано в историята като несправедливост и антихуманен акт.

Бао Тонг (бивш секретар на Джао Зиянг): "Мисля, че това е напълно своеволно. Идеята на Джянг Земин е прокарана през Народния конгрес да се осъществи от организация. Смятам, че това е огромна грешка. Ако той се замисли по този въпрос, ще съжалява. Защо не се правят добри дела, а лоши? Не знае ли вече комунистическата партия, че е нередно да преследва Фалун Гонг?"

Освен това, много високопоставени служители като бившият зам.-председател на Народния конгрес, Динг Шисун, бившият вицепрезидент на Шинхуа, Ли Пу, бившият член на Постоянния комитет от провинция Анхуей, Уанг Джаоджун и много други също открито се противопоставят на преследването на Фалун Гонг.

В чужбина, много висши служители критикуват преследването на Фалун Гонг и се оттеглят открито от ККП, включително Джанг Кайчен от Отдела за пропаганда в Шенян Джя Джя, генерален секретар на Научни експерти, Чен Йонглин, от Генералното консулство в Сидни, Ли Фенгши от Министерството на Държавна сигурност, Хао Фенгджун, служител от Офисе 610, Хан Гуангшенг, от Съдебното бюро на Шенянг и т.н.

По време на 9-тия и 10-тия Национални конгреси (НК), заместник председателят на НК, заместник-председателят на Централния комитет, и бившият ректор на Пекинския университет, всички отправиха възражения относно въпроса с Фалун Гонг.

Ли Пу, бивш заместник-председател на Шинхуа, каза, че Джу Ронгджи вече е бил разрешил проблема, когато Джанг Земин се опълчва сам срещу Фалун Гонг. Преследването на Фалун Гонг не само нарушава правото за "свобода на религиите" в конституцията, но и избива толкова много хора. То е против закона и е едно огромно престъпление.

Дугуанг, бивш професор в Централната партийна школа, каза, че потискането на Фалун Гонг е "акт на глупак". То не само наранява много невинни хора, но и накърнява интересите на нацията. Това е тежък удар върху ККП и разрушително за легитимността на нейното управление.

Уанг Джаоджун, бивш член на Постоянния комитет на провинция Анхуей посочи, че преследването на Фалун Гонг произтича от тоталитаризма на ККП. "Тиранията причинява бедствия, като Културната революция, Кръвопролитията на Тянанмън и преследването на Фалун Гонг. Ако продължава така, кой знае какво друго ще дойде. "

В отворено писмо до Ху и Уен, Уанг Джяоджун каза: "Китай се нуждае спешно да спре преследването на Фалун Гонг, да потърси отговорност на извършителя и да даде обезщетение на жертвите".

Хонконгското списание Outpost писа: "Джянг Земин знае, че неговият край е близо, най-малко два пъти миналата година той каза на хората около себе си, че преследването на Фалун Гонг е едно от двете глупави неща, които е направил през живота си, създавайки си милиони врагове".

Чужди анализатори изтъкнаха, че ККП няма никога да поеме отговорност за друг. Ако повече висши служители изкажат възражения по отношение преследването на Фалун Гонг, силите на Джянг ще загубят почва. И това е, от което се опасява най-много Джянг Земин.

NTD репортери Li Yuanhan и Xue Li

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!