Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

Фалшиви храни: не и за елита на ККП

В Китай наскоро разобличените "фалшиви хлебчета", "прах за постно месо", "паста за говеждо месо" и други, започнаха вълната на паника от фалшиви и отровни храни. Лидерът на Китайската комунистическа партия (ККП), Уен Джябао, призна: "Липсата на почтеност и морал са достигнали сериозно ниво". Според експерти, ККП е източникът на моралния упадък в Китай.

Хонконгският Asian Daily публикува статия, бичуваща настоящите обществени злоупотреби в Китай.

В нея се казва, че днешните китайски бизнесмени са се превърнали в най-неморалната група. Например, те продават гъби напоени с формалин, дихлорвос-пушена шунка, хранени с контрацептиви змиорки, замърсено с меламин мляко, боядисан хляб и т.н. В резултат на това, Китай изглежда открива ерата на "болните хора на Азия".

Статията на Asian Daily е озаглавена "Китай е в най-неморалното време от историята си, всичко се върти около парите". Тя посочва, че без четирите социални стожера, (праведност, коректност, честност и достойнство), китайската нация ще пропадне напълно. Това е в резултат на неправедно ръководство.

Базираният в Шенджен независим писател, Джу Джингуо, каза, че ръководните отдели на ККП не ги е грижа за безопасността на храните.

Джу: "Храните не влияят на безопасността на лидерите на ККП, тъй като те не ядат тези храни. Така че на тях не им пука. Хората искат години наред елитът на ККП да спре своите специални канали за доставки на храни. При тяхното наличие не може да има безопасни за обществото храни."

Китайските медии наскоро разобличиха "пастата за говеждо", широко използвана за превръщане на свинско в "говеждо" месо. Безскрупулните бизнесмени правят огромни печалби. Има и други подобни пасти за фалшиви меса.

Business News в Анхуей цитира бъбречен експерт: "Тези добавки може да доведат до хронично отравяне деформация и дори рак, ако се използват в дългосрочен план. И все пак, на 18 април Бюрото на промишлеността в Гуанджоу обяви, че стига правителството да не е забранило, пастата за говеждо може да се използва законно".

Джу: "Проблемът с безопасността на храните показва упадъка на режима. Няма надежда ако не го променим из основи".

Уен е притеснен за сериозния морален упадък и призова да се създаде среда за хората да говорят истината. Той също така препоръча книгата на икономиста Адам Смит, озаглавена, "Теория на нравствените гледища", преведена от тайванския учен, Шие Зонглин. Според Шие, ККП е източникът на нравствения упадък на Китай.

Шиe: "ККП унищожи традиционната китайска култура. Тя не се отнася към хората като към човешки същества. ККП преди всичко прави разделението "ние" и "враговете". Тя смята, че етносите се базират на класи. Тя е унищожила всички праведни понятия".

От 1999 г. насам стотици милиони Фалун Гонг (Фалун Дафа) практикуващи са преследвани. ККП използва всякакви зли и мирни средства, в опитите си да потиска тези, които практикуват истинност, доброта и търпение.

Коментаторът на Current Issues, Чен По Конг: "Фалун Дафа разпространява истинност, доброта и търпение, които биха могли да помогнат да се спаси моралният упадък на Китай. Потискането на практикуващите Фалун Дафа от ККП се равнява на тровене на китайския народ, и влошаване на социалния и нравствен упадък".

Д-р Гао Дауей, бивш декан на Колежа по хранителни науки към Университета за технологии на Южен Китай, каза, че ККП насърчава атеистичния материализъм и отрича възмездието и справедливостта, така карайки цялото китайско общество да става материалистично. Гао е председател на Световния център за отказване от ККП. Той каза, че докато съществува ККП, ще съществуват фалшиви и отровни храни.

Гао: "ККП е вършила всевъзможни лоши неща. Тя разпространява атеизъм, унищожавайки у китайския народ 5-хилядолетната вяра, морал и възвишена култура. Тя преподава философията на класовата борба, разрушава природната среда и
насърчава фалшивостта, злото и насилието".

Д-р Гао смята, че разпадането на ККП е единственият начин да се възстанови нравствеността на китайския народ. Той каза, че разпространяването на "Деветте коментара" и оттеглянето от ККП могат да изчистят отровата, влята от ККП. Тогава съвестта на човек може да бъде пробудена.

NTD репортери: Li Yuanhan и Xiao Yu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!