Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Даниил ЛИ. Epoch Times

Китайски фокус: свинско се превръща в говеждо за 90 мин.

Китайски фокус: свинско се превръща в говеждо за 90 мин. Снимка: epochtimes.com

Поредното „ноу-хау” в Китайската хранително – вкусова промишленост, носи на безскрупулните търговци огромна печалба. Според съобщение в изданието „163.net”, това средство може да превърне свинското месо в говеждо.

По думи на кореспондентите, това средство се продава свободно на пазарите в Китай като подправка. Собственикът на един от магазините разказва, че това средство е паста с вкус на говеждо, съставено от химични елементи. Обработеното с тази паста свинско, практически не се различава от говеждото. От така пакетираното свинско месо дори мирише на говеждо.

Процесът на превръщане на свинското в говеждо е много прост, отнема не повече от 90 мин. Първо трябва да се премахне миризмата на свинско с помощта на малтол. След това се нанася тънък слой от пастата върху месото, около 1-3% от общата маса на свинското. 500 грамова опаковка от пастата стига за 25 кг. месо.

Ако се сметне, че 1кг. свинско месо струва 11 юана, а 1 кг. говеждо 20 юана, то с 25 кг. свинско могат да се спечелят около 500 юана. Ако говеждото е варено, то цената му се повишава на 35 юана за кг., а печалбата е около 1000 юана.

Потребителите на тази паста са магазини, кафета и цехове за производство на хранителни продукти.

Кореспондентите се обърнаха към доктор от местна болница с въпроса: „Как влияе това месо върху консуматорите?”. Доктор Джан отвърна, че консумацията на месо, обработено с тази паста, понижава способността на хемоглобина да се свързва с кислорода, пречейки по този начин доставянето му до тъканите, също може да причини интоксикация в организма и дори развитието на ракови заболявания.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!