Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

"Доклад за човешките права в САЩ през 2010г."

Докато вниманието на света се фокусира върху ареста на китайския художник Ай Уейуей, Китайската комунистическа партия (ККП) публикува "Доклад за човешките права в САЩ през 2010г". Какъв е този доклад? Колко истинен е той? Да чуем от експерт...

В отговор на доклада на САЩ за човешките права през 2010 г., китайският комунистически режим публикува "Доклад за човешките права в САЩ през 2010г". Шие Тян, професор по мениджмънт в Университета на Южна Каролина, каза в интервю за NTDTV, че докладът на САЩ представя информация за състоянието на човешките права в света, включително и тези на Китай под ръководството на ККП.

Шие: "Докладът на САЩ е за човешките права в световен мащаб. Тъй като САЩ подобряват човешките права,  те искат и другите страни да направят същото. Това е принос към световната справедливост. Докато докладът на ККП обвинява единствено САЩ, с което показва своето недоволство и загуба на самообладание".

Проф. Шие е живял в САЩ над 20 години. Той каза, че оптичните кабели на компании в САЩ подпомагат интернет връзките в света. САЩ предлагат и безплатен достъп до Интернет. Относно обвинението на ККП за уеб контрол на САЩ, Шие каза следното от личен опит.

Шие: "Когато дъщеря ми посети Китай, веднага се натъкна на интернет цензура. Тя нямаше достъп до Facebook, за да говори с приятели. Кой е ограничил китайската мрежа до местен интернет?"

ККП обвинява САЩ в липса на грижи за човешките права; Шие каза реалността показва друго. В исторически план САЩ са имали войни за освобождаване на роби. Доминираните от бяла раса САЩ избраха чернокож президент. Това показва непрекъснатото подобряване на човешките права.

Докладът на ККП казва, че голямото количество на притежавани оръжия  в САЩ застрашава безопасността на гражданите. Шие отбеляза, че оръжието се използва най-вече за самозащита, а не да се извършват престъпления. Медиите са независими и съобщават за инцидентите, което може да създаде впечатлението за висока престъпност. Китай цензурира медиите и обвинява САЩ от тази гледна точка.

Шие "Докладът (на ККП) е безсмислен. Животът и собствеността на американския народ са защитени от конституцията. Ние не чуваме в САЩ за отвлечени тайно от полицията граждани. В Китай хората са затваряни заради убежденията им и хвърляни в затвори и трудови лагери без разследване – това е, което ККП е направила".

Шие посочи, че престъпленията с човешките права в Китай са системни, докато престъпления в САЩ са изолирани случаи. Това е значимата разлика и ККП бърка разликата умишлено.

Шие: "Престъпленията в САЩ не са държавни действия срещу американския народ, а индивидуални актове. От престъпленията с човешките права в Китай, най-голямо е
преследването на Фалун Гонг. Това престъпление не се извършва от един-двама души, а от цялата държавна машина срещу отделни хора".

Проф. Шие се надява, че китайският народ ще прозре през лъжите на ККП и ще се застъпва за своите човешки права.

NTD репортери: Zhao Xinzhi и Xiao Yu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!