Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лянь Хуа (Epoch Times)

"Спящата красавица" живее в Китай

Спящата повече от 20 години Гао се обърна на другата страна, когато чу, че идва репортер. Снимка: news.sohu.com

Гао Дзинмей, жителка на провинция Гуандонг, спи вече повече от 20 години. При това, тя може да се храни, да ходи до тоалетната и да чува всичко, което и се казва. Лекарите се затрудняват да поставят диагноза.

Гао е на 41 години, живее в село Хебей и буквално е проспала цялата си младост.

Брат й разказа пред местна медия, че по време на детството си тя била напълно нормална, но веднъж, когато била на 5 години, родителите й поискали да я заведат на фризьор, а тя отвърнала, че й се спи. Заспала и се събудила след месец все едно нищо не се е случило, след което отишла на училище.

След това, случаите на продължителен сън зачестили. Гао знаела два езика – китайски и езика на народност кедзя. Веднъж тя заспала за половин година и когато се събудила, не можела да говори китайски език.

Хората често я дразнели наричайки я поспаланка, но тя сериозно отговаряла, че спи съвсем малко, разказва брат й.

Забележително е, че въпреки съня, Гао се храни и ходи до тоалетната, правейки всичко това със затворени очи. Яде веднъж-два пъти на ден, но само нудли, не яде орис и зеленчуци. Когато усети аромата на храната, тя сяда на леглото и майка й я храни. От време на време я къпе. Всичко това тя прави в състояние на сън.

Роднините на Гао разказват, че за цялото това време тя не е казала нито една дума, но чува, когато й се говори. Например, когато я обиждат от очите й текат сълзи, но не издава никакъв звук.

Веднъж близките й пробвали да я събудят с глад. Няколко дни не й носели нищо за ядене. Тя отслабнала много, но не се събудила. Станало им жал за „спящата красавица” и прекратили експеримента.

Преди няколко години, Гао била прегледана от лекар, но той не успял да разбере причината за състоянието й. Той и предписал лекарства, но тя отказала да ги приема дори когато ги слагали в храната й, вероятно усещала миризмата им.

Роднините на Гао и най-вече родителите й, силно се надяват да успеят да върнат дъщеря си в нормалното й състояние. Майката на Гао, която се грижила за нея през всичките тези години, на 31 март се разболяла и е била приета в болница.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!