Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Олег Лотосов. Epoch Times

Почти половината население на Китай заразено с туберкулоза

В момента в Китай, повече от 5 млн. души са болни от туберкулоза в напреднал стадии, а около 500 млн. са заразени с туберкулозни бактерии, което представлява 45 % от населението на страната. Само 47% от болните търсят лечение...

45% от населението на Китай е заразено с туберкулозни бактерии. Снимка: The Liberty Times

Това се посочва в публикуваният на 21 март доклад на Министерството на здравеопазването в Китай „Резултати от петата национална проверка на текущото състояние за разпространение на туберкулозата”.

Според данни на специалисти, всяка година броят на заболелите от туберкулоза нараства със 100 хил.

В доклада на министерството се посочва, че в селските райони случаите на туберкулоза са 1,6 пъти повече от колкото в градовете; в западната част на страната са 1,7 пъти повече в сравнение с централната част и с 2,4 пъти повече от колкото на изток; 18% от болните в напреднал стадии на туберкулоза не са в състояние да платят лечението.

Уан Лися, началник на отдела за профилактика на туберкулозата към държавния Център по контрол и профилактика на заболяванията, разказа пред кореспондент на Epoch Times, че Китай е на последно място в света по процент на откриване болни от туберкулоза.

„Съгласно изискванията на Световната здравна организация, процентът на откриване на болни от туберкулоза трябва да е минимум 60%. В Китай през 1990 г. е бил 20% и до сега не се е увеличил много”, - казва Уан.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!