Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

"Четка за зъби" - "Призив за осъзнаване"

Ду Бин, фотограф от Ню Йорк Таймс, публикува още една важна книга, "Четка за зъби", след предишната си "Призрак в Пекин". Будният анализ и стегнатият език на книгата излагат комунистическите тоталитарни предизвикателства към човешкото достойнство. Описаните варварски жестокостта на комунистите са далеч по-жестоки от нацистките концентрационни лагери на Хитлер. Тази книга е документ-паметник на жените жертви…

"Четка за зъби" е двуезичен (китайски и английски език) постмодерен роман. Кратък и покъртителен, той описва година 9991, когато комунизмът обединява хората на земята в една империя, наречена "Четка за зъби". Властите премахват всички закони и забраняват публичните обсъждания на закона. Но все още има хора, нежелаещи да бъдат поробени и търсещи свободата, демокрацията, върховенството на закона, достойнството, създават свободна организация, наречена "Закон на общественото мнение".

"Четка за зъби" описва физическото и психическо насилие на жени в комунистическите затвори, под формата на поезия с постмодерни литературни прийоми.

Ду Бин (автор, "Четка за зъби"): "Всъщност, аз написах за империята Четка за зъби обединяваща Земята през 9991 г., като предупреждение към човечеството. Ако не спрем това насилие, човечеството ще изчезне един ден".

Ду Бин пише в предговора на "Четка за зъби": "Всичко написано в тази книга се основава на показания на жени - мъченици и оцелели, които скърбят за изчезването на човечеството". Обяснението на Ду за края на човечеството е шокиращо и тревожно.

Репортер от пекинския офис на Ню Йорк Таймс е бил силно разтърсен, след прочитането на книгата.

Ду Бин: "Когато четеше книгата, той въздишаше до последната страница. Той каза: "Знам защо си написал тази книга, тъй като съм чувал лично от жертвите някои факти, описани в книгата". Репортерът каза, че се е почувствал "дълбоко затрогнат" от тази книга".

"Закон на общественото мнение, или Gonglunfa" в "Четка за зъби" напомня за групата Фалун Гонг, а 9991 - за 1999 година. Книгата описва насилствено хранене, водни подземия и сексуални мъчения, които също напомнят за доклад, озаглавен "Преследването на човешки права от ККП", представен в ООН от Фалун Гонг.

Авторът не коментира за отражението на тази книга в реалния живот. Той каза, че е написал книгата като призив за осъзнаване на човечеството.

Фалун Гонг е будистка духовна практика, която е представена на обществеността през 1992 г. Броят на практикуващите Фалун Гонг се увеличава много бързо и през 1999 г. Китайската комунистическа партия (ККП) започва да преследва Фалун Гонг.

През 2005 г. китайският адвокат по човешки права, Гао Джишенг, публикува доклад за сексуалния тормоз на Фалун Гонг практикуващи. Чанг Шуешя, от град Далиан, посочва в своите показания, че охраната на затвора е нареждала на затворници многократно да пъхат четка за мивка в гениталиите й, в опитите им да я принудят да се откаже от Фалун Гонг.

Гао пише в своя доклад: "Сред документираните правителствени нечовешки, жестоки изтезания над своя народ, което шокира душата ми най-силно като неетично поведение бе това на Управление 610 и неговите служители, с тяхното цялостно, систематично и непристойно нападение над женски полови органи!... За онези граждани, у които е останала и малко човечност - кой може да остане безмълвен пред такава реалност?"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!