Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Великолепно!" - Shen Yun в Париж

Шюе Шюлинг е довела семейството си да гледа Shen Yun Performing Arts в Париж.

[Xue Xiuling, моден дизайнер]:
"Във Франция съм от много години. Тук съм вече много години и чувствам, че китайската история е абсолютно съизмерима с френската, и съм много горда с това. За мен това е най-красивият спектакъл, който съм гледала през живота си, наистина."
Малкият Лоран Айвора е впечатлен от танците.

[Laurant Ivorra, танцьор]:
"Беше великолепно. Наистина впечатляващо. И е хубаво да се запознаеш с китайската история така, чрез танца. Беше много красиво."
Патрик Айвора коментира дълбоките значения в спектакъла.

[Patrick Ivorra, композитор, пианист]:
"Добиваме впечатлението, че в китайската култура всичко идва от Небето, че има постоянен диалог между природата и небесните сили. И поезията – беше много поетично. Наистина ми хареса."
Продуцентът Ален Пенсо също бе сред публиката.

[Alain Penso, продуцент]:
"Намирам, че това наистина носи един вид култура, която въпреки всичко е леко цензурирана от определена сила [ККП], и това е срамно, защото изкуството няма граници и не трябва да бъде смесвано с политиката. А за мен тук няма политика, това е един автентичен спектакъл."

[Aude Mauguière, музикант]:
"Мисля, че наистина трябва да правим много, за да популяризираме този спектакъл, защото той го заслужава. Артистите са наистина артисти. Това е една истинска среща на западния и източния музикален свят – и по-конкретно китайския. Така че тази вечер това за мен бе една много, много красива среща."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!