Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лянь Хуа. Epoch Times

ККП понесе загуба за милиарди заради некачествено месо

Един от най-големите производители на месо в Китай, корпорация „Шуанхуей” официално се извини на клиентите за това, че в продукцията й са били открити стероиди. В същото време в провинция Шандонг са открити стероиди в овце.

Генералният директор на корпорация "Шуанхуей" Уан Лун се извинява за некачественото месо. Снимка: epochtimes. com

На 31 март, генералният директор на корпорация „ Шуанхуей” Уан Лун, проведе голямо събрание с участието на няколко хиляди души, сред които бяха ръководители и сътрудници на корпорации, дилъри, чиновници, инвеститори, представители на повече от 30 медии и други поканени.

Директорът публично се извини и обясни, че хормоналният препарат рактопамин, добавят не те, а доставчиците на месо и, че поради разразилият се скандал Китайската комунистическа партия (ККП) е понесла загуби за 12,1 милиарда юана (около 2,54 милиарда лв.)

Въпреки това много китайски нетизени обвиняват ККП в неискреност. Те са убедени, че ККП прекрасно знае за съдържанието на рактопамин в продукцията и че ако не се бе получила такава широка гласност, нямаше да му предадат никакво значение.

Същият ден в област Дзинюн, провинция Шандонг, контролните органи открили съдържание на рактопамин  в 192 овце докарани за клане от провинция Хебей, съобщава изданието „Хебей Жибао”.

Въпреки обявените неотдавна многобройни случаи на открит рактопамин в месото, основно свинско, властите и до сега не са съобщили какви мерки са взети за решаване на проблема.

Според служители в даденият отрасъл, добавянето на стероиди в храната на животите отдавна е обичай в китайското животновъдство и се използва навсякъде.

Химическите препарати рактопамин и кленбутерол стимулират бързото наддаване на мускулна маса и намаляват количеството на мазнините.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!