Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Chen Yilian (Epoch Times)

Подобно на СПИН заболяване се разпространява в Китай

Плакат за повишаване информираността за СПИН преди Световния ден срещу СПИН в Пекин. Силно заразна, подобна на СПИН болест, се разпространява в Китай. Тестовете за СПИН обаче излизат отрицателни.

В малък хотел срещу пекинския Център за контрол и превенция на заболяванията репортер от New Express Daily, облечен в предпазен костюм, интервюира тридесетина „необичайни“ пациенти от различни части на Китай. Симптомите им са болезнени и изтощаващи, но многократните тестове за СПИН се оказват отрицателни.

Лин Джун (Lin Jun), един от интервюираните, сподели, че е бил пълен, но сега е кожа и кости, а ставите му са деформирани. През 2008 г. майката на Лин получава кръвопреливане в болница. Впоследствие започват чести нощни изпотявания, изтръпвания на крайниците, болки по цялото тяло, пукащи стави, обриви по ръцете и загуба на тегло.

През май същата година Лин се заразява инцидентно чрез контакт с кръвта на майка си. 14 дни по-късно се разболява с подути вратни лимфни възли, болки в коленете и по цялото тяло. Започва да повръща след всяко ядене, а лявата част на лицето му се подува. За половин година теглото му намалява от 82 на 52 кг.

Три месеца по-късно съпругата и детето му развиват същите симптоми. По думите на Лин той е ходил във всяка по-голяма шанхайска болница, но не е могъл да получи конкретна диагноза. Тестове за СПИН са му правени 8 пъти, все с отрицателен резултат.

Тогава той открива Интернет блога „Групата на негативните“ , която, както научава впоследствие, се отнася до „СПИН-негативните“, и където пишат все хора със симптоми като неговите, отчаяно търсещи лек.

В повечето от 30-те разгледани случая от New Express Daily хората посочват, че техните роднини и приятели са също заразени. По-голямата част от 30-те пациенти са се заразили чрез сексуален контакт. Някои експерти ги диагностицират като страдащи от СПИН-фобия.

Заболяването обаче изглежда силно заразно и се пренася при контакт чрез всякакви телесни течности и дори безопасен секс. Щом е инфектирана, имунната система изглежда атакувана, като в резултат следва намаляване на белите кръвни телца и на защитните сили на тялото срещу инфекциозни болести и чужди елементи.

Преди официалните здравни служби провеждаха само тестове за HIV на тези пациенти и не са ги изследвали за други сходно патологични вируси. След излизането на отрицателните резултати за HIV много пациенти са спрели предпазните мерки с роднините си. По думите на мнозина, в последствие всички техни роднини и приятели са били заразени.

Няколко китайски медии неотдавна съобщиха, че Министерството на здравеопазването е потвърдило за заболели хора в Пекин, Шанхай и Гуандонг след заразяване с непознат вирус. Пациентите смятат, че имат СПИН, но тестовете им за HIV са отрицателни.

Министерството на здравеопазването е подбрало шест провинции с повече пациенти – Пекин, Шанхай, Джежянг (Zhejiang), Хунан (Hunan), Джянгсу (Jiangsu) и Гуандонг (Guangdong) – за провеждане на епидемиологични проучвания, но за момента резултати няма, посочват репортери.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!