Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Търговията с органи още процъфтява

За БГ субтитри пуснете плейера и натиснете CC бутона.

Ху Джие, от провинция Хунан, е продал бъбрека си чрез агенция, след като не е могъл да изплати дълговете си. След публикации в медиите, информация разкри нелегална мрежа за търговия с бъбреци в континентален Китай…

Ху Джие не е могъл да изплати дълга си от 18 000 юана, когато попада на обява „Продай бъбрек”. Наскоро след това той попада в голяма и сложна подземна търговска мрежа за бъбреци. Ху продава един от своите бъбреци за 40 000 юана чрез агенция в провинция Шандонг.

След трансплантацията, в банковата сметка на Ху Джие са получени 27 000 юана, докато купувачът на бъбрека е заплатил над 300 000 юана за трансплантацията.

В репортаж за „търговска мрежа за бъбреци” на в. Nanfang Weekend се твърди, че тази мрежа е по цял Китай. В нея участват „подземни” агенции, престъпни синдикати и професионални болници. Всички участници работят с висока ефективност.

Хе Шяошум, вицепрезидент на болницата Zhongshan в Гуанджоу, каза по време на интервю за Organ Donation Puzzle, че в Китай намиращите се над второ ниво в държавната йерархия местни бюра на армията, обществените бюра за сигурност, полицията и болниците, всички предлагат трансплантации. През 2006 г. тези болници и сайтове твърдят, че времето за чакане за черен дроб, бъбреци и други органи е само няколко седмици.

През 2006 г., проф. Ши Бингю, заместник-председател на Клона за трансплантация на органи към Китайската медицинска асоциация, разкри, че през последните 10 години е имало над 90 000 трансплантации на органи в Китай. Само през 2005 г. са били направени 10 000 бъбречни и 4000 чернодробни трансплантации.

Кратките периоди на чакане повдигат въпроса за източниците на органи. От къде идват тези органи? Дори и да има няколко хиляди екзекутирани престъпници, това все още не може да задоволи търсенето.

На 19 март 2006 г., Ани, съпруга на лекар от Китай, разкри, че органите на живи практикуващи Фалун Гонг са били събрани в Тромбозната болница за интегрирана китайска и западна медицина, в Суджиатун, провинция Ляонинг. Нейният съпруг е един от хирурзите, които премахват роговици от живи практикуващи Фалун Гонг.

На 30 април 2006 г., военен лекар от Шенянг, разкри официални процедури за кражба и продажба на органи от практикуващи Фалун Гонг. Той каза, че има най-малко 36 концентрационни лагери като този в Суджиатун. В концентрационния лагер 672-S, намиращ се в провинция Джилин, са задържани над 120 000 Фалун Гонг практикуващи и дисиденти. Китайската армия участва пряко в кражбата и търговията на органи, с над 60 000 фабрикувани заявления за „доброволни дарения на органи”.

След разкриване на търговското събиране на органи от живи практикуващи Фалун Гонг, някои организации в чужбина започнаха незабавно разследване. Независим доклад бе публикуван в световен мащаб, наречен „Кървава реколта, избиването на Фалун Гонг заради органите им”. Той разглежда 52 вида доказателства и го нарича „нова форма на зло на тази планета”.

Според експерти, „подземната” търговия на органи от страна на Китайската комунистическа партия се е превърнала в мрежа от беззаконни организации за огромни печалби.

NTD репортери: Танг Ян и Хуан Rong

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!