Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сергей ДРУЖИНИН, ( Epoch Times)

Нов доходен бизнес в Китай: нелегална телевизия

Снимка: Репортерка на неофициалната телевизия "Шан Джай" (представяна като нелицензирано копие на Централната китайска телевизия, CCTV). Снимка: news.sznews.com

Само в района на Уанбей и Уанджун, провинция Анхуей съществуват около хиляда нелегални телевизионни станции. Би Би Си съобщава, че Службата за управление на кинематография, радио и телевизия, в провинция Анхуей, ще засили политиката си по отношение на нелегалните телевизии...

В същото време служители от този отдел признават, че в провинцията наистина съществуват нелегални телевизии, но са далеч по-малко от хиляда. В периода от 2006 г. до 2009 г. властите са закрили 300 нелегални телевизии, ситуацията през 2010 г. се е влошила.

Според сведения, създаването на нелегални телевизионни станции е нов печеливш бизнес в Китай, тъй като в много райони има малко телевизионни канали и сигналът е лош. За създаването на такава телевизия са нужни около няколко десетки хиляди йоана, което е около 10 000 американски долара, за закупуването на трансмитер с мощност 500 до 1000 вата. Всички разходи могат да се възстановят за един месец.

В провинциите Анхуей, Шанси, Хенан и Шандонг също има много нелегални телевизионни станции. Според съобщение в китайските медии, само в град Хедзе, провинция Шандонг за последните 7 години са закрити над 100 нелегални телевизии.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!