Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сергей ДРУЖИНИН. ( Epoch Times)

Нов китайски сувенир: ключодържател с жива костенурка

В Пекин се е появил нов популярен сувенир: ключодържатели с живи костенурки, съобщи вестник „Нов Пекин” на 14 март . За тази цел, малка жива костенурка се запечатва в херметична опаковка – и ключодържателят е готов. Тези сувенири предизвикаха възмущение сред природозащитниците, наричайки това жестокост.

В Пекин се е появил нов популярен сувенир: ключодържатели с живи костенурки.

Според репортери на вестника, те са открили такива сувенири в павилион пред Пекинската болница. Там се продавали множество сувенири в херметични опаковки, в които имало малки костенурки, рибки и жаби.

Търговците обясняват, че в този херметически пакет има хранителна течност и сгъстен кислород. Костенурките могат да живеят в него до три месеца, след това да бъдат пуснати и все още ще са живи – уверяват продавачите.

Според тях, тези живи сувенири се харчат много добре, цената на един е 5 юана (1,06 лв.), за няколко часа могат да се продадат до 300 броя, в което се убедили и журналистите.

Бизнесменът Ден, който продава на едро такива сувенири, казва: „Цената им на едро е 2,5 юана, но тези, които ги купуват са малко, защото костенурките могат да останат живи само около 2-3 дена”. Относно хранителната течност и сгъстеният кислород, Ден казва, че не е чувал нищо подобно.

Хуа Нин, началник на китайския отдел на Международния Фонд за защита на животните, заяви, че продажбата на такива сувенири с живи животни е акт на жестокост към животните.

Джан Дзян, собственик на сайта „Китайски костенурки и рибки”, съобщи, че така както са опаковани херметически и дори там наистина да има хранителна течност, кислородът ще стигне само за 17 часа. Затова костенурките и рибките ще умрат за ден или максимум два.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!