Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Joshua Philipp, Epoch Times

Китайският режим се приготвя за удар срещу САЩ, твърди доклад

Докато американски служители продължават с опитите си за бизнес с китайския режим, зад кулисите Китайската комунистическа партия (ККП) гради военна мощ с намерение за удар срещу САЩ…

„Ясно е, че имаме работа с войска, съсредоточена и сериозна по отношение намирането на начини да ни победи в случай на възникване на конфликт“, гласят показания, дадени пред американската Комисия по китайската икономика и сигурността (China Economic and Security Review Commission) от Роджър Клиф от корпорацията RAND на 27-ми януари.

Военната стратегия на ККП е планирана да победи войска, която е по-силна, използвайки „анти-достъп“ стратегии. Тя разработва начини да неутрализира или унищожи елементите, които биха дали на САЩ предимство на бойното поле, без да се налага директното й въвличане в битка.

Амбициите са много ясни, що се отнася до целите на режима в общ план. Докладът „Глобалните геополитически промени и стратегическите решения на Китай“, на Ли Лимин (Li Limin), описва желанието на Китай да наруши американо-японските отношения, да контролира Тайван и Южнокитайско море и да запази скрита собствената си военна сила.

Според г-н Клиф „китайската армия се модернизира бързо, но все още й предстои дълъг път, преди да достигне нивото на американските военни“.

За да постигне целта си, ККП гради войска под ръководството на китайската армия, която е идентифицирала няколко ключови аспекта от американската армия за унищожение в случай на конфликт. Атаки по бази и платформи за противниковите бойни летателни средства, атаки по противникови системи за транспорт, снабдяване и поддръжка, както и атаки по противниковите информационни системи са сред изброените от Роджър Клиф, който добавя към разнородните методи кибер-атаки и извеждане на сателити извън строя.

По думите му развитието на китайската армия е тясно свързана с удар срещу САЩ. „Тези концепции не са само академични разсъждения без връзка с действителна планировка и силови разработки“, посочва той.

САЩ обмисляха дали кибер-войната е реална заплаха години наред и едва наскоро промениха стратегията си да включат силни кибервоенни системи. Бюджетът на Министерството на отбраната за 2012 г. включва 2,3 млрд. щ.д. за подобряване на кибер-способностите на САЩ.
Междувременно ККП превърна това в ключов момент от военната си стратегия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!