Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вивьен РИ. ( Epoch Times)

Стана малка грешка

Името й е Го Ман, тя живее на улица  Да Юанкен, град Кайфен. Днес плаче горчиво върху руините на дома си, а синът й си търси учебниците...

По думите на Го, на 13 май 2010, докато тя, майка й и детето й спели, били събудени от силен грохот. Група хора разбили врата, нахлули в дома им и насила ги извели на вън. След това сринали с булдозер къщата. Всичките й банкови карти, компютъра, хладилника и обувките на детето били затрупани под отломките на дома им.
 

Го Ман плаче горчиво над руините да дома си, докато детето й си търси учебниците
Го Ман плаче горчиво над руините да дома си, докато детето й си търси учебниците. Снимка: news.szhk.com

Когато Го поискала от тях необходимите документи за разрушаването на дома й, те поискали в отговор документите на нейното жилище. Го Ман отвърнала, че е запозната с плановете на местната администрация за района, в който се намира дома й, да препродаде земята на голяма компания за недвижими имоти, но нямало никаква договореност за това кога жилището й ще бъде разрушено, нито за сумата на компенсацията.
 
На следващият ден, когато Го Ман, заедно със семейството си пристигнала в градската администрация, местните власти им казали: „Строителната компания е направила грешка, вашият ред още не е дошъл”. На въпроса й, колко са грешките като нейния случай, служителят отвърнал, че това се е случило с още две семейства.

Служителите обещали, че ще задължат строителната фирма да се извини за грешката на семейството на Го и да им плати 3000 юана, като компенсация за времето докато проблема с жилището им не се разреши напълно.

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!