Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сергей ДРУЖИНИН. Epoch Times

Митинг в деня на празника на фенерите

В деня на празника на фенерите, 17 февруари, няколкостотин ветерани от войната се събраха пред сградата на управата на провинция Шанси, и подаха колективна молба с искане за подобряване условията им на живот...

По думи на очевидци, насъбралите се са били от районите Баодзи, Сиан, Уейнан и Анкан, като около 200 до 300 ветерани са марширували под строй. Някой от тях са били облечени в старите си военни униформи. По това време няколко десетки полицаи и подразделение на спец-службите са охранявали сградата на администрацията.

Митинг в деня на празника на фенерите
Митинг в деня на празника на фенерите
Митинг в деня на празника на фенерите
Митинг в деня на празника на фенерите

Изглежда, че правителството вече е знаело за провеждания митинг. Когато ветераните са пристигнали пред сградата, тя вече е била заградена. Около нея е имало автомобили на различни силови структури: полиция, служба за обществена сигурност, градската управа и отдела за поддържане на реда.

Г-н Чан, ветеран от 1975 година, съобщи на кореспондентa, че искат повишаване на минималните помощи за ветераните. Неотдавна администрацията на провинция Шанси прие постановление за минималните помощи на ветераните, които да възлизат на 55 юана на месец. Искането на ветераните е, те да бъдат увеличени на 80 юана на месец. Много от тях са служили свръхсрочно, но не им дават помощи. Ветераните искат също така да се определи минимума на необходимите им средства за живот.

Ли, ветеран от град Сиан, разказа, че след службата си е бил изпратен обратно на село. Няма работа, няма и пенсии.  Понякога дори нямат пари за лекарства, много ветерани живеят в такива тежки условия.

Неотдавна Министерството на отбраната заяви, че апелиращи ветерани ще бъдат наказвани сурово. Но изглежда дори и това не може да спре бившите бойци, защото нямат друг избор.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!