Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И.А.,

Войник осъден за злоупотреби в Афганистан

Оскверняване на труп, побой над друг войник и пушене на хашиш в Афганистан, бяха обвиненията срещу войник на американската армия, за които той бе осъден в сряда на 60 дни тежък труд и уволнение, съобщи Ройтерс.

Осъденият военен специалист, Кори Мур, 22-годишен, е един от дузината войници от Пета ударна бригада, обвинени в нарушения в Афганистан и осъдени от военен съд.

Мур бе намерен за виновен от армейския съдия, подполковник Куази Хоукс, за намушкване на труп и побой над редника Джъстин Стоунър, който според показанията е заплашил, че ще разкрие за употребата на наркотици във взвода.

Съдията Хоукс постанови, че след изтърпяване на присъдата си на тежък труд, Мур ще бъде уволнен от армията, заради лошо поведение.

Случаите с Пета ударна бригада в Афганистан придобиха популярност, тъй като десетки нейни снимки остават скрити за обществеността, включително 15-20 определени от военни прокурори за силно чувствителни, защото могат потенциално да разпалят обществени чувства в Афганистан срещу американските войници.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!