Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лянь ХУА. Epoch Times , Украина

Китайският комунистическа режим забранява практикуването на лечебна практика за самоусъвършенстване

Тази история е още един пример за трагедията на тоталитарен Китай. Бившата държавна служителка, Джу Индзен, била болна от рак. Тя успяла да се излекува напълно благодарение на забранената от Китайската комунистическа партия (ККП) духовна практика Фалун Гонг. Но по-късно умира в затвора, където била хвърлена заради практикуването й.

Джу Индзен била 53 годишна жителка на град Синсян, провинция Хенан. Тя носила почетното званието „национален първенец на труда”, била член на Китайското Народно събрание, а също и на Китайската федерация на профсъюзите.

По думи на семейството й, през 2004 година тя се разболяла от рак на яйчниците. Направили й операция, но нямало резултат и състоянието й ставало все по-тежко. През 2005 година Джу започнала да се занимава с практиката Фалун Гонг и скоро здравето й напълно се възстановило.

Няколко души от офиса й починали от рак, колегите й знаели за диагнозата й, но тя дълго се страхувала да им каже, че се е излекувала с помощта на Фалун Гонг, който се намира под жестока забрана.

По-късно тя все пак казала на всички и даже започнала да раздава информационни материали за Фалун Гонг и за фактите около незаконното преследване на последователите й от управляващият режим. Въпреки това, някой докладвал за нея и на 27 септември 2008 година Джу била арестувана. Тя прекарала 15 дни в центъра за задържане в Дунд.

На 26 септември 2009 година била арестувана, отново заради донос, заедно с други практикуващи. Този път тя била осъдена на изправителен труд и уволнена от работа.

На 2 април 2010 година, Джу била арестувана на улицата, докато раздавала на минувачите листовки и компакт дискове. Направили обиск на дома й и конфискували всички книги на Фалун Дафа, два компютъра, принтер, два мобилни телефона и дори телевизор.

Две седмици след задържането й, тя започнала да повръща и получила болки в долната част на корема. След преглед в болницата, били открити две малки подутини в долната част на корема й. В полицейския участък не посмели да я оставят и я изпратили в дома й, без да оформят никакви документи.

Въпреки това, три дни по-късно полицията я арестувала от дома й и я отвела в прокуратурата, където отново завели дело. Когато поискала да се прекрати процеса й отвърнали, че ще има санкции от много високопоставен служител и закриването на делото е невъзможно.

Така тя била осъдена на 8 години затвор въпреки влошеното си здравословно състояние. По това време Джу получила отоци по краката.

Няколко пъти я водили на лекар. На 30 ноември 2010 година нейните роднини позвънили в полицията и поискали да я посетят в болницата, но там намерили само студеното й тяло.

Краката й били отекли, а корема и бил подут. От полицията не казали от какво е починала и кога се е случило това, но заставили роднините й да подпишат разрешение за кремация на тялото, а също така да гарантират, че няма да разгласяват случая. След това им заплатили 50 000 юана ($7,14 хил.) без да им казват за какво, но им дали да разберат, че не трябва да казват на никого за това.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!