Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валентина ГОРЯЕВА (GR)

Едно семейство – едно куче, нов закон в Шанхай

В Китай, вече няколко десетилетия действа закон, който забранява на семействата да имат повече от едно дете. Девизът, под който се е подписала управляващата в Китай комунистическа партия е "Едно семейство-едно дете!"…
 
Сега в един от най-големите градове на Китай, Шанхай, освен семействата имащи повече от едно дете, ще бъдат преследвани и семейства имащи повече от един четириног приятел. Властите на Шанхай издадоха закон: едно семейство-едно куче, който влиза в сила от 15 май тази година.
 
Незаконни ще се окажат около 600 хиляди кучета. Тези, които имат повече от едно куче, ще получат разрешение да го задържат, но ще трябва да плащат висок данък.

Китайските власти в Шанхай, издадоха закон: едно семейство-едно куче
Китайските власти в Шанхай, издадоха закон: едно семейство-едно куче. Снимка: China Photos/Getty Images

Собствениците на кучета, които не са регистрирани ще трябва да ги регистрират или да ги предадат на местните власти. Освен това собствениците на кучета са длъжни да кастрират своите любимци.

Тези, които не спазват закона ги заплашва глоба до 1000 юана, равняваща се на 150 щ. долара. Новият закон също въвежда забрана за притежаване на кучета от бойни породи, независимо от това дали са с добродушен или агресивен нрав.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!