Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Олег ЛОТОСОВ. Epoch Times , Украина

В Китай след изтезания умря още един последовател на Фалун Дафа

След изтезания загина още един последовател на духовната практика Фалун Дафа, подлагана на жестоко преследване от Китайската комунистическа партия вече повече от 11 години

52-годишният гражданин на Пекин, Лио Чан, бил арестуван по време на полицейска акция на 28 септември миналата година заедно с други последователи на Фалун Дафа (Фалун Гонг).

Повечето задържани, включително и Лио, били изпратени в пекинския изправителен лагер, Дасин.

Лио Чан, практикуващ Фалун Гонг, починал в резултат на изтезания в затвора от служители на Китайската комунистическа партия.
Лио Чан, практикуващ Фалун Гонг, починал в резултат на изтезания в затвора от служители на Китайската комунистическа партия. Януари 2011г.

На 19 януари, тази година, роднини на Лио Чан, позвънили в полицията и поискали да го посетят в болницата. Това било първото и за съжаление последното съобщение за Лио от момента на задържането му. След като пристигнали в болницата, роднините видели изстиналото му тяло. Според думите им, по тялото на Лио имало забележими следи от рани.

Не им било разрешено да гледат дълго тялото, но те успели да направят снимка с мобилен телефон.

Изтезанията са разпространена форма от така нареченият процес на „преобразуване” в китайските затвори и лагери, използвани срещу последователите на Фалун Дафа.

От 1999 година, началото на преследването, Информационният Фалун Дафа Център е документирал повече от 63 000 случаи на изтезания на Фалун Дафа практикуващи в Китай, както и над 3 000 случаи на смърт в резултат на преследването.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!