Следвайте "Буднаера" в Телеграм

bg.clearharmony.net

Тайван: Областен съвет прие законопроект, непозволяващ влизането в страната на нарушители на човешките права

Областният съвет на Пингтунг прие условен законопроект, който "призовава централното правителство да откаже влизането в страната на нарушители на човешките права; градове, които зачитат човешките права да не канят, приветстват или приемат нарушители на човешките права". Освен подобния документ, приет от Законодателния съвет, Пингтунг е дванадесетия местен съвет, който прие законопроект за човешките права.

Законопроектът бе предложен от члена на съвета Ли Ши-бин и бе подписан от повече от 20 други членове. Основните точки на документа включват: призив към Комитета за работите с континентален Китай и Имиграционното бюро при централното правителство да проверят детайлно дали служителите на китайската комунистическа партия (ККП), които кандидатстват за влизане в страната, са обвързани с нарушаване на човешките права и да откажат влизането на тези, които са замесени; призив към областните управи и неправителствени организации в Пингтунг да не канят, приветстват или приемат служители на ККП, нарушаващи човешките права.

Групова снимка на членовете от съвета и граждани, загрижени за човешките права
Групова снимка на членовете от съвета и граждани, загрижени за човешките права

След срещата, на която бе приет законопроектът на 28 януари 2011 г., членовете на съвета Ли Ши-бин, Ли Чинг-шенг, Лин Ю-хуа и Лу Тунг-хсие, които работеха активно по него, както и представител на Тайванската Фалун Дафа Асоциация, дадоха пресконференция.

Ли Ши-бин отбеляза: "Предпазването на живота и собствеността е гарантирано от конституцията на всяка страна. Законопроекти за отказване на влизането в страната на нарушители на човешките права излизат един след друг в Тайван, което показва, че режимът на ККП нарушава човешките права и че на потисничеството трябва да бъде отвърнато с действие."

Представителят от Пингтунг за Тайванската Фалун Дафа Асоциация, г-н Ян Чиу-нан, каза: "Областният съвет прие законопроекта. Има поне три основни извода от това: Трябва да помогнем за спирането на нарушителите, активно да защитаваме групите и хората, които са преследвани, и да разясним на гражданите на Пингтунг природата на ККП."

Някои от членовете на съвета, които подкрепиха законопроекта, отбелязаха, че докато са работили върху него, служители на ККП тайно са оказвали натиск и са се опитали да спрат законопроекта. Г-н Ян похвали членовете на съвета за отстояването на справедливостта и приемането на законопроекта, въпреки оказания натиск.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!