Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Wenyi Wang

Защо протестирах срещу Ху Джинтао пред Белия дом

Историята зад протеста от 2006 г.

Прекъснах речта на китайския лидер, Ху Джинтао (Hu Jintao), по време на пресконференция пред Белия дом, на 20 април 2006 г., като извиках и вдигнах високо банер. В протеста си изкрещях две фрази на китайски. Първата бе „Спрете преследването на Фалун Гонг“. Направих това, за да спра една жестокост, случваща се в Китай тогава. Бяхме научили, че отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг набира скорост…

На 9 март 2006 г. Epoch Times разгласи случая с болници в Китай, отнемащи органи от все още живи практикуващи Фалун Гонг, за да снабдят процъфтяващата трансплантационна индустрия.

Уени Уанг
Уени Уанг в лобито на of Lincoln Center в Ню Йорк, 16 януари 2011 г. (Dai Bing/Epoch Times Staff)

След появата на новината започнах да работя по нея постоянно. Аз съм с медицинска магистърска степен по патология и докторска степен по неврофармакология. През този период всекидневно работех със свидетели на отнемането на органи. Също така практикувам Фалун Гонг.

Фалун Гонг е духовна практика, включваща пет прости медитативни упражнения и живот съобразно принципите истинност, доброта и търпение.

След като г-н Ли Хонгджъ започва да преподава публично тази практика през 1992 г., тя бързо добива голяма популярност в Китай – няколко западни новинарски медии съобщават през 1999 г., че Фалун Гонг се практикува от 100 млн. китайци, или един на всеки 12 китайци.

Тази популярност плаши тогавашния висш лидер, Джиянг Земин (Jiang Zemin), и той нарежда „изличаването“ на тази мирна практика. Започва пълномащабно преследване на 20 юли 1999 г.

Преди преследването на Фалун Гонг в Китай е имало изключителен недостиг на органи за трансплантация. Китай не разполага с донорска система като установената в западното общество. Това е отчасти защото китайците имат отколешна традиция да пазят тялото непокътнато след смъртта, което гарантира, че душата на починалия ще може да се възнесе на небето. Малцина са роднините, които даряват органите на членове на семействата си.

Наблюдава се обаче значително нарастване на броя на операциите по присаждане на органи след началото на преследването през 1999 г. От двама свидетели, избягали от Китай, научаваме, че практикуващи Фалун Гонг са били държани като банка за органи и са били използвани за намиране на подходящи органи – били са убивани с хиляди, така че органите им да бъдат използвани за трансплантации по заявка.

Черни дробове, бъбреци, сърца и роговици са били екстрахирани от живите, упоени последователи на Фалун Гонг с подходящата кръвна група, и продавани на партийни чиновници и други отчаяни, но пък богати хора от Китай и чужбина. Телефонните обаждания на следователите до китайски болници са уловили на запис лекари да се хвалят относно тази практика.

Дейвид Килгор, бивш канадски държавен секретар за Азия и Пасифика, и Дейвид Матас, международен адвокат на човешките права, са детайлизирали ефективно доказателствата за отнемането на органи в своя доклад и книга, „Кървава реколта“.

След като Epoch Times разобличи този кошмар, китайският режим издаде директива, която претендираше да доведе до прекратяване на подобно отнемане на органи от 1 юли (в действителност отнемането на органи не е спряло и до днес). В отговор лекарите в Китай се впуснаха да приключат възможно най-много трансплантационни операции, призовавайки пациентите да дойдат в Китай за операции незабавно. Ние разполагаме със записи на телефонни разговори, в които лекарите го правят.

С протеста си се надявах да привлека международното внимание към зверствата на отнемането на органи и към преследването, към което то се числи. Исках да помогна те да бъдат спрени.

Възмездие

Исках да направя и нещо добро за Ху Джинтао. В деня пред Белия дом втората фраза, която изкрещях, бе „кармична отплата“.

Китайската цивилизация отдавна вярва, че добрите постъпки ще бъдат възнаградени с добро, а злото ще бъде наказано.

Никой не може да избегне възмездието за стореното от него. Отношението на всеки човек или нация към доброто и злото ще им донесе добра съдба или нещастие.

Исках Ху Джинтао да разбере, че ако продължава с наследената от Джиянг Земин политика на преследване, подобно на Джиянг и той ще бъде изправен пред ужасни последствия. 

Също така се надявах да пробудя президента Буш относно отговорността на САЩ да се противопоставят на престъпленията срещу Фалун Гонг в Китай. Исках президента Буш да застане на страната на доброто срещу злото и да донесе добра съдба на себе си и на САЩ.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!