Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lilly Wang, Epoch Times

В Годината на Заека

Годината на Заека
(художник Jessica Chang, Epoch Times )

Съгласно китайския Лунен календар, на 3 февруари започва Годината на Заека, четвъртото поред животно в китайския календар. Каква е връзката на Заека с Петте елемент и каква индивидуалност можем да очакваме от родените в Годината на Заека?...

Зайците и Петте елемента

Метални Зайци – 1951 г. и 2011 г.
Металът дава на Зайците повече сила, издръжливост и решителност. Металните Зайци са по-интензивни в действията си, независимо дали те са свързани с работата или са романтични.

Водни Зайци – 1903 г. и 1963 г.
Като теченията, Водните Зайци предпочитат да се носят по течението, избягвайки конфликти на всяка цена, дори в притеснителни ситуации. Лесно е да се възползваш от Водните Зайци. Те много подкрепят другите.

Дървени Зайци – 1915 г. и 1975 г.
Дървените Зайци прекарват времето си, като вършат неща за другите, винаги изпитвайки нужда да ги задоволят. Другите лесно могат да се възползват от тази щедрост и понякога Дървените Зайци дори не осъзнават, че това се случва.

Огнени Зайци – 1927 г. и 1987 г.
Огънят прибавя искра към личността на Заека и към всичко, което правят Огнените Зайци. Огънят принуждава Зайците да търсят нови приключения. Склонни към избухване, Огнените Зайци предпочитат да избягват конфликтите.

Земни Зайци – 1939 г. и 1999 г.
Земните Зайци са здраво стъпили на земята. Техните съвети могат да бъдат сурови, но са честни. Семейният живот е важен за Земните Зайци, както парите и материалните неща.

Какво казват китайците за Заека?

Творчество, състрадание и чувствителност

Заемайки четвърта позиция в китайския зодиак, Заекът е творческа, състрадателна и чувствителна личност. Зайците са приятелски настроени, отзивчиви и предпочитат компанията на другите. Те предпочитат да избягват конфликти. В конфликтни ситуации подхождат спокойно и със загриженост към другите. Силно вярват в приятелите и семейството и липсата на такива връзки може да доведе до емоционални проблеми.

Остроумен, добре възпитан и стилен

Остроумни, изразителни, добре възпитани и стилни, хората, родени под знака на Заека, се интересуват от културни въпроси и да научават за хората от други страни. Зайците се чувстват най-удобно вкъщи. Техните домове са винаги спретнати и подредени. Домът е и мястото, където Зайците предпочитат да се забавляват. Те могат да бъдат консервативни във вкусовете си за декориране.

Добра комуникация

Зайците са изразителни и общуват добре. Приятели и познати търсят техните съвети. Ето защо Зайците стават добри дипломати и политици. Други подходящи професии за тях са: писатели, издатели, актьори, модни дизайнери, терапевти, лекари, администратори, връзки с обществеността и учители.

Щедрост

Зайците са много сексуални, но са склонни да дават повече от себе си, отколкото трябва. Това може да доведе до нереалистични очаквания и нездрави ситуации. Зайците се нуждаят от партньори, които няма да се възползват от щедрата им природа. Такива връзки ще бъдат силни. Заекът си подхожда най-много с Прасето и Кучето. Обикновено не си подхожда с Петела и Плъха.

Избягване на рискове

Спокойната природа на Зайците не им позволява да стават видимо разстроени. Тъй като са спокойни животни, някой може лесно да се възползва от тях. Чувствителната им същност ги кара да се плашат от агресивни и конкурентни ситуации. Като цяло са консервативни и не обичат да поемат рискове.

Зайците трябва да работят за изграждане на повече самоувереност и достойнство, за да се чувстват по-сигурни. Желанието да останат в сигурна, удобна среда ги държи далеч от поемането на рискове, което понякога води до пропускане на добри възможности.

Избягване на стреса

Въпреки че Зайците обикновено не се разстройват или стресират видимо, те са склонни да таят тези чувства в себе си. Когато не ги изразяват, подобни чувства могат да причинят разболяване. Зайците могат да се възползват от повече ежедневни дейности, които биха намалили нивото им на стрес и биха подобрили здравето им.

(From http://www.shengxiao5.cnwith editorial adaptations)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!