Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Олег ЛОТОСОВ. Epoch Times

В Китай бе осъдена 67-годишна жена за разпространение на листовки

Възрастна жителка на град Джилин беше осъдена тайно на осем години затвор, защото е раздавала листовки, разказващи за духовната практика Фалун Гонг и за преследването на последователите й от китайските власти...

Роднини на 67-годишната Ши Яджен съобщиха, че е била арестувана преди седем месеца, на 7 май 2010 година. За това време те не са получили от властите никакви документи или уведомления за официален арест и обвинения. Полицаите направили обиск на дома й и конфискували всички книги за Фалун Гонг, листовки и дори компютър. Те не са показали никаква заповед за обиск, както и не е бил направен списък на конфискуваните вещи.

Акция (извън Китай) в памет на загиналите от репресиите в Китай последователи на Фалун Дафа
Акция (извън Китай) в памет на загиналите от репресиите в Китай последователи на Фалун Дафа. Снимка: Epoch Times

Преди няколко дни позвънили на съпруга на Ши от полицейският участък в Хадаван и съобщили, че жена му е осъдена на осем години затвор и е изпратена в женския затвор в град Чанчун.

За това, кога е било делото и има ли официална писмена присъда, полицаите не казали нищо на роднините. Пазителите на закона също така не дали никакво обяснение защо не е било съобщено на близките й за делото и защо са били лишени от правото си да присъстват на него.

В настоящия момент свижданията с Ши са забранени, заради това, че тя не желае „да се откаже” от практикуването на Фалун Гонг

Съпругът й е 70 годишен. Той много тежко понася ареста й и се притеснява, че няма да я види повече. Той разказва, че благодарение на практиката Фалун Дафа (Фалун Гонг), Ши се радвала на прекрасно здраве, тя просто разказвала на хората за това и как режимът (ККП) преследва милиони хора само заради духовните им убеждения.  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!